EL JUTGE EXIGEIX AL GOBIERNO INFORMACIÓ SOBRE QUI VA ORDENAR LES CÀRREGUES L’1-O

El jutge que investiga les càrregues policíaques a Barcelona l’1-O ha demanat a la Secretaria d’estat de Seguretat i a la policia espanyola que aportin l’anomenada cadena de comandament de l’operatiu, és a dir, que identifiquin els funcionaris que la van integrar, segons que ha avançat Eldiario.es i ha confirmat per Twitter el regidor de Drets de Ciutadania de Barcelona Marc Serra.

Marc Serra Solé
@MarcSerraSole
🔴 Un altre pas endavant per aconseguir justícia per les càrregues de l’#1oct a BCN. El Jutge dóna la raó a @bcn_ajuntament i ordena a Interior que identifiqui tota la “cadena de mando”. Ho expliquem a aquí:https://m.eldiario.es/catalunya/politica/Interior-cadena-mando-operativo-Barcelona_0_943156002.html …

D’aquesta manera, accepta la petició de l’Ajuntament de Barcelona, que exerceix d’acusació popular per les càrregues comeses a diverses escoles de la ciutat. El jutjat d’instrucció 7 ja ha citat a declarar com a investigats 55 policies espanyols per aquest cas, entre els quals vuit caps, tots els que van dirigir el dispositiu a Barcelona.

Amb el nou requeriment d’informació, el magistrat vol dilucidar qui van ser els responsables d’ordenar les càrregues de l’1-O contra els votants, una qüestió que no s’ha pogut aclarir fins ara, atès que els policies que han declarat han dit que obeïen instruccions d’una prefectura d’unitat d’intervenció, sense precisar qui la conformava.

Tota la informació

Concretament, el magistrat demana al govern espanyol i a la policia espanyola que detallin la identitat dels funcionaris que integraven la cadena de comandament, la categoria d’aquests funcionaris i que donin informació sobre el funcionament d’una aplicació informàtica de la policia espanyola anomenada ‘gestor d’esdeveniments’ i com va ser utilitzada durant el Primer d’Octubre.

Un altre requeriment del jutge són les actes que es van aixecar en les reunions prèvies que va fer la policia espanyola per a planificar el dispositiu per a impedir el referèndum, tal com va ordenar el TSJC.

L’Audiència de Barcelona va instar el jutge instructor a investigar les ‘ordres concretes’ rebudes pels agents que van efectuar les càrregues a Barcelona. Durant la investigació, alguns dels comandaments encausats ja van comparèixer com a investigats per declarar per la seva actuació als centres de votació, però ara hauran de presentar-se novament davant el jutjat per donar explicacions sobre les ordres que van donar als agents en cadascun dels col·legis dels quals s’havien fet responsables.

Informa:VILAWEB.CAT (18-9-2019)

277 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: