EL JUTGE TUITAIRE RECUSAT AL TSJC TANCA EL COMPTE A LA XARXA SOCIAL

“El jutge tuitaire recusat al TSJC tanca el compte a la xarxa social”.
El magistrat de Barcelona ĂŠs investigat pel CGPJ i ara tambĂŠ pel TSJC per les seves opinions contra l’independentisme.

“El compte no existeix”. Això indica Twitter de l’usuari @EstadoCharnego, del qual era titular el magistrat del jutjat Social nĂşmero 1 de Barcelona, Carlos Antonio Vegas, que s’havia dedicat a piular contra l’independentisme i els polĂ­tics catalans, fins que va ser denunciat. El Consell General del Poder Judicial (CGPJ) va decidir, a peticiĂł de la consellera de JustĂ­cia, Lourdes CiurĂł, enviar el cas d’aquest jutge al Promotor de l’AcciĂł DisciplinĂ ria, acciĂł que va provocar que el jutge posĂŠs el cadenat al seu compte. I, avui l’ha tancat. El magistrat ara investigat, s’identificava amb el nom de Randy Watson, i el compte @EstadoCharnego, obert des del 2014, el seguien 6.340 persones, entre ells molts advocats o professionals relacionats amb el sector de la justĂ­cia. Avui consta tancat i amb 14 seguidors.

A mĂŠs de ser investigat pel Poder Judicial, la sala del Social del Tribunal Superior de JustĂ­cia de Catalunya (TSJC) ha acceptat la tramitaciĂł d’una recusaciĂł contra ell en qĂźestionar-se la seva imparcialitat davant la seva activitat a Twitter. La recusaciĂł va ser presentada per la periodista Pilar Rahola en el cas que se segueix pel seu acomiadament de La Vanguardia. Tot i que finalment l’acomiadament s’ha tancat amb un acord amistĂłs, el procediment judicial ha recaigut al jutjat del Social 1, que tĂŠ com a titular Carlos Antonio Vegas. La periodista va presentar un incident de recusaciĂł contra el magistrat al¡legant dues causes previstes a l’article 219 de la Llei OrgĂ nica del Poder Judicial com sĂłn “enemistat manifesta” i “tenir interès directe o indirecte en el plet o causa”.

Admet que n’ĂŠs l’autor

El jutge Carlos Antonio Vegas ha admès que ĂŠs l’autor de les piulades, però s’ha defensat de la recusaciĂł amb un informe en què assegura que el compte de Twitter @EstadoCharnego ĂŠs “un compte personal, no professional, en què escriu amb pseudònim, però que mai no ha estat anònim, que en cap moment ha amagat el seu nom i circumstĂ ncies, però que tampoc ha fet ostentaciĂł de les mateixes”.

El magistrat argumenta a l’informe que les seves piulades sĂłn sobre temĂ tica diversa i que moltes tenen “humor”, que “es pot qualificar d’Ă cid” en algunes ocasions. Precisament, les piulades que va publicar arran de la sentència del Suprem sobre l’Ăşs del 25% de castellĂ  a les escoles de Catalunya van provocar fa unes setmanes que el seu compte tornĂŠs a aixecar la polèmica. En aquells tuits de finals de novembre, a mĂŠs, va apostar per desestimar qualsevol peticiĂł de la Generalitat davant de la justĂ­cia, “tingui raĂł o no”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (1-1-2022)

136 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: