EL JUTJAT D’INSTRUCCIÓ 13 DE BARCELONA HA DEIXAT EN LLIBERTAT AMB CÀRRECS BARTOMEU I MASFERRER

El jutjat d’instrucció 13 de Barcelona ha deixat en llibertat amb càrrecs Josep M. Bartomeu i Jaume Masferrer.

Dins una causa oberta el maig del 2020 per delictes d’administració deslleial i corrupció en els negocis, ha pres declaració avui a l’expresident del FC Barcelona Josep M. Bartomeu i al seu exassessor Jaume Masferrer en qualitat d’investigats.

Els dos investigats, que avui han passat a disposició judicial, s’han acollit al seu dret a no declarar i la magistrada n’ha acordat la llibertat provisional. La causa segueix oberta.

Bartomeu i Masferrer van acabar ahir detinguts juntament amb Òscar Grau i Romà Gómez Ponti, a qui els Mossos van deixar ahir a la nit en llibertat a l’espera de declarar davant la jutgessa. El club ha col·laborat en tot moment i la jutgessa el deixa al marge de la investigació, de moment.

Bartomeu i Masferrer han passat la nit al calabós. Davant dels Mossos, Josep Maria Bartomeu, expresident del Barça; Romà Gómez Ponti, cap dels serveis jurídics del Barça, i Jaume Masferrer, exassessor de Bartomeu, es van acollir al dret a no declarar.

Els seus advocats van arribar ahir al vespre a la comissaria i avui els han acompanyat en les declaracions a la Ciutat de la Justícia. Ara la jutgessa ha de citar Gómez Ponti i Òscar Grau.

Els fets

La investigació està centrada en una fragmentació dels contractes dels serveis de l’empresa I3Ventures per així evitar passar per junta directiva. Aquest escàndol va suposar la dimissió en bloc de sis directius: Emili Rousaud, Enrique Tombas, Silvio Elías, Josep Pont, Maria Teixidor i Jordi Calsamiglia.

El Barça va fer una auditoria en què es detalla un rang d’entre 850.000 euros i 1.300.000 euros, mentre que el Barça va pagar 1.107.500 euros la temporada 2017/18 i 947.700 euros les temporades 2018/19 i 2019/20.

A més, l’auditoria detalla que els serveis d’I3 Ventures estan “incomplets” i que s’haurien de finalitzar. Si no s’acaba aquesta feina, el Barça interposarà les accions legals oportunes. Ara mateix, el preu establert per a aquestes tasques és de 620.000 euros. L’entitat catalana ha destacat que seguirà fent una monitorització a les xarxes socials.

El juliol del 2020 la unitat contra el blanqueig de capitals dels Mossos d’Esquadra va iniciar una investigació arran de la qual es van presentar al Camp Nou aquesta setmana per sol·licitar documentació en relació als contractes amb l’empresa I3 Ventures, la firma encarregada de monitorar les xarxes socials per al club i que va generar comptes falsos on es criticava a alguns jugadors de la plantilla.
Informa:ELNACIONAL.CAT (2-3-2021)

214 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: