EL LLAÇ GROC TORNA A PENJAR DEL BALCÓ DE L’AJUNTAMENT DE BARCELONA

El nou Ajuntament de Barcelona s’havia reunit unes hores abans en una trobada entre els regidors que formaran la futura junta de portaveus, que encara no s’ha constituït oficialment. Durant la reunió, la regidora Janet Sanz ha explicat en nom del govern que tenien la intenció de tornar a penjar el llaç groc, que va ser retirat per odre de la Junta Central Electoral quan va començar la campanya electoral. Sanz ha assegurat que han defensat tornar a penjar el llaç “per expressar que volem la llibertat dels presos polítics”. L’alcaldessa Ada Colau va avançar dissabte que aquesta decisió es prendria durant la primera junta de portaveus però, la realitat, és que s’han avançat. La regidora del PSC Laia Bonet ha explicat a la sortida de la trobada que el seu grup ha defensat que calia esperar a la reunió oficial de la junta i han criticat la decisió de Colau. “Per legítim que sigui, entenem que no es el lloc”, ha dit i ha criticat “posicionar-se quan no hi ha una majoria tan àmplia” a l’ajuntament. “Cal una neutralitat per part de la institució, ha de ser la casa de tots”. Bonet ha afegit: “El que ha passat, no ha de sorprendre a ningú”.

La decisió, que s’ha pres aquest migdia i s’ha executat poques hores després, s’hauria pogut prendre per ordre del govern, però, “tradicionalment, aquests aspectes es decideixen entre tots els grups”, segons fonts municipals. De fet, com que els reunits encara no són oficialment portaveus, Sanz ha proposat mantenir el llaç, al·legant que és el que havia decidit l’anterior junta de portaveus.

La regidora de Junts per Barcelona Elsa Artadi ha dit que el llaç s’hauria hagut de penjar després de les eleccions, i ha afegit que si Colau “no ho va fer, va ser per mantenir l’acord amb el PSC”.

El regidor del PP Josep Bou, en canvi, ha criticat la decisió i s’ha compromès a fer tot el que pugui per treure’l: “Si vol un llaç que se’l pengi ella a la solapa”, ha dit . El líder dels populars a Barcelona ha assegurat que aquest llaç implica acceptar que “hi ha presos polítics”, ha criticat. “Això és una gran mentida; el que tenim són uns polítics presos presumptament per delinquir”.

Ciutadans trenca amb Valls

Es dona la circumstància que, mentre estaven reunits els regidors, la portaveu de Ciutadans al Congrés de Diputats, Inés Arrimadas, ha anunciat que el seu partit trencava amb Manuel Valls i els altres dos regidors de la llista Barcelona pel Canvi / Ciutadans que dissabte van votar a favor de la investidura de Colau.

Després de consultar el reglament municipal, s’ha decidit que els tres regidors de Barcelona pel Canvi / Ciutadans tindran grup propi, de manera que, finalment, hi haurà set grups municipals a Barcelona.

Informa:ARA.CAT (17-6-2019)

581 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: