EL “MALVAT “TORRA JA NO EST√Ä SOL

“El malvat Torra ja no est√† sol”
“L’Estat espanyol arrossega un desprestigi internacional molt dif√≠cil de revertir”

( SALVADOR COT )
En un moviment pendular de 180 graus, l’Estat espanyol ha passat de defensar, agressivament, les seves fronteres jur√≠diques en la persecuci√≥ internacional d’exiliats catalans a, de sobte, una actitud de milit√†ncia europeista en demanda de fons dels pa√Įsos del nord d’Europa que ajudin a resoldre una crisi descomunal a un pa√≠s que arrossega un deute que equival al cent per cent del seu PIB. Tant √©s aix√≠ que Pedro S√°nchez va dedicar tota la primera part de la seva compareixen√ßa p√ļblica de dissabte a conv√®ncer l’opini√≥ p√ļblica espanyola de qu√® si no hi ha solidaritat europea -√©s a dir diners- el projecte de la Uni√≥ no val la pena.

Tant √©s aix√≠ que els mitjans de comunicaci√≥ de Madrid -sempre tan ben arrenglerats en formaci√≥ de falange- han afegit un segon malvat al ja cl√†ssic Quim Torra. L’elegit √©s el primer ministre holand√®s, Mark Rutte, que va enviar el seu ministre de Finances a recitar la faula de la cigala i la formiga als seus socis meridionals que reclamaven diners per fer front al daltabaix del coronavirus. A Rutte li dediquen articles plens de r√†bia per l’ultratge nacional, disfressats de solidaritat nord-sud. Aix√≤ s√≠, sempre un gra√≥ per sota de l’insult directe que pertoca, disciplinadament, dirigir contra al president de la Generalitat.

L’Estat espanyol arrossega un desprestigi internacional molt dif√≠cil de revertir. L’esclat de la bombolla immobili√†ria, la corrupci√≥ estructural i la resposta autorit√†ria contra Catalunya no s√≥n el millor curr√≠culum per presentar exig√®ncies als pa√Įsos del nord, que s√≥n els que tenen marge pressupostari. Superar aquest d√®ficit amb discursos patrioters √©s propi del populisme que se suposa que hauria de ser totalment ali√® al govern de centreesquerra que mana a Madrid.
Informa:ELMON.CAT (30-3-2020)

234 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: