EL MATEMÀTIC PREMIAT EXPLICA PER QUÈ DUIA EL LLAÇ GROC EN L’ACTE AMB EL REI

El matemàtic Xavier Ros-Oton, que va recollir aquest dimarts un premi de la Fundació Princesa de Girona exhibint un llaç groc a la solapa, ha explicat a través de Twitter les seves raons per fer aquest gest. “El llaç groc no va contra ningú. Representa el que una àmplia majoria de la societat catalana i una part importat de l’espanyola pensa”, explica en relació al símbol de suport als presos polítics.
Como mucha gente pregunta, os cuento aquí lo de ayer:

1) El lazo amarillo no va en contra de nadie.
Representa lo que la amplia mayoría de la sociedad catalana y una parte importante de la española piensa:

— Xavi Ros (@ros_xavi) November 5, 2019
Ros argumenta que en democràcia “les coses es decideixen votant, i que no té sentit que per plantejar un tema al Parlament o manifestar-se de forma pacífica, avui hi ha gent a la presó”.

..que en democracia las cosas se deciden votando, y que no tiene sentido que por plantejar un tema en el Parlamento o manifestarse de forma pacífica, hoy haya gente en prisión.
Creo que es un tema político y no judicial.

— Xavi Ros (@ros_xavi) November 5, 2019
El matemàtic ha assegurat que s’hauria posat el llaç independentment que hi hagués estat o no la Casa Reial i que només se’l va posar durant la cerimònia, raó per la qual hi havia imatges seves amb el símbol groc i sense.

2) El lazo me lo hubiera puesto independientemente de si venía la casa real o no.

3) El lazo me lo puse sólo durante la ceremonia y por eso hay fotografías mías con lazo y sin.

— Xavi Ros (@ros_xavi) November 5, 2019
Finalment, acaba el seu fil de piulades mostrant-se molt content d’haver rebut el premi de la Fundació i subratllant la feina “excel·lent” que fa de suport als joves.

Informa:ELNACIONAL.CAT (6-11-2019)

432 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: