EL MINISTERI DE L’INTERIOR PREMIA EL POLICIA INFILTRAT AMB UNA FEINA BEN PAGADA A UNA AMBAIXADA

(ALBA SOLÉ)
Dani, el policia espanyol infiltrat als moviments socials de Sant Andreu i Barcelona i al moviment sindical entre maig de 2020 i octubre de 2022 ja no és a Catalunya. El Ministeri d’Interior així ho ha procurat després de les querelles per abusos sexuals de diverses dones. És més, segons ha pogut saber El Español, no només ha marxat de Catalunya. Fonts judicials i policials asseguren que s’ha enviat l’agent a treballar en una ambaixada. La idea, segons aquestes fonts, era apartar-lo temporalment per protegir-lo de les crítiques i retrets després de les greus acusacions.

Cinc de les dones activistes afectades pel cas d’infiltració del policia espanyol han interposat una querella per les conductes de l’agent, que hauria mantingut relacions sexuals i sentimentals amb elles i altres dones del moviment per obtenir informació a canvi i amagant la seva identitat real. La querella és pels delictes d’abusos sexuals continuats, contra la integritat moral o tortura, descobriment i revelació de secrets i impediment de l’exercici dels drets civils. Altres afectades podrien afegir-se a la querella més endavant.


Un lloc de feina molt desitjat

La imatge del policia s’ha fet pública, i el ministeri ha decidit apartar-lo i premiar-lo, tot i les denúncies. Els llocs de feina a les ambaixades són dels més sol·licitats pels policies espanyols i la Guàrdia Civil, perquè tenen un bon sou que depèn de la capital on siguin destinats. Segons explica el digital esmentat, en la majoria de destins, el sou mínim sol ser d’uns 10.000 euros al mes, que poden variar en funció de la perillositat o distància del país. En alguns casos podria superar els 20.000 euros.

L’agent de policia s’hauria infiltrat en moviments socials de Barcelona per espiar-los des de dins. Ho hauria fet, entre altres mètodes, mantenint relacions sexuals i sentimentals amb algunes joves activistes, segons va publicar aquest dilluns La Directa. Es tracta d’un mallorquí que es feia dir Daniel Hernàndez Pons, amb els cognoms gairebé idèntics als d’un altre policia infiltrat en moviments independentistes catalans i destapat el juny passat pel mateix mitjà de comunicació. L’home, d’inicials reals D.H.P., va ingressar a l’acadèmia de policia d’Àvila el setembre del 2017 i es va convertir en funcionari policial el juny del 2019.

El maig del 2020, just acabat el confinament per la covid, es va instal·lar en un pis prop de la Meridiana, i al juny ja va assistir per primer cop al gimnàs del centre social okupat La Cinètika, al barri de Sant Andreu. Des d’aleshores va començar una adaptació a l’estètica anarquista, amb arracades, tatuatges i pentinat, a més de samarretes antifeixistes i contra la policia. Assistint i participant en concerts, festes, assemblees i altres activitats d’entitats socials del barri i d’altres zones de Barcelona, al desembre havia consolidat la seva infiltració i va iniciar una primera relació de parella amb una activista. De fet, hauria arribat a intimar amb vuit dones d’aquest entorn, amb dues de les quals va tenir relació de parella.
Informa:ELNACIONAL.CAT (3-II-2023)

78 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: