EL MINISTRE PLANAS, ROTUND: ” NI EM PLANTEJO UN REFER√ąNDUM AMB AVAL EUROPEU “

El ministre espanyol d’Agricultura Pesca i Alimentaci√≥, Luis Planas, en una entrevista a Europa Press ha descartat rotundament la possibilitat d’un refer√®ndum amb el suport de la comunitat internacional: “Ni m’ho plantejo”.
En resposta a ERC

Planas ha tancat la porta al fet que la comunitat internacional avali un nou refer√®ndum a Catalunya, aix√≠ contradient les tesis del l√≠der d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, que s√≠ que confia en Europa. Junqueras, en una entrevista a El Pa√≠s, va assegurar que la taula de di√†leg era un pas per aconseguir el suport de la comunitat internacional per celebrar un refer√®ndum d’independ√®ncia de Catalunya.

Junqueras va dir: “Som conscients que ser√† dif√≠cil perqu√® l’Estat espanyol no t√© gens d‚Äôinter√®s a recon√®ixer la nostra independ√®ncia. Ens l’hem de guanyar amb un refer√®ndum, la participaci√≥ de la gent i un proc√©s que tingui reconeixement de la comunitat internacional”.

El ministre de l’executiu de Pedro S√°nchez xoca amb l’argumentari de Junqueras i ha defensat que la posici√≥ del govern d’Espanya √©s la del “di√†leg” sempre que se situ√Į en “par√†metres constitucionals”.

“Jo mai ho he dubtat, ni el president del Govern ha dubtat en cap moment. Em sembla normal que es digui que tot el di√†leg tindr√† un reflex dins del conjunt, evidentment, del nostre sistema constitucional”, ha explicat Planas. Tamb√© ha apuntat que “la millor mostra de col¬∑laboraci√≥” entre Catalunya i Espanya implica resoldre “els problemes” que realment tenen els ciutadans.
Les relacions amb el Marroc

Ara √©s un moment molt delicat entre el Marroc i Alg√®ria, de fet, han trencat relacions diplom√†tiques. Tot i aix√≤, el ministre espanyol ha destacat que es troben en un moment “molt interessant” amb el Marroc i ha agra√Įt el discurs que va oferir el rei alauita, Mohamed VI, que expressava la seva intenci√≥ d’encetar una “nova etapa” amb Espanya, fonamentada en el “respecte mutu”.

“Crec que el discurs del rei del Marroc manifesta clarament una voluntat per part del regne del Marroc. Existeix tamb√©, evidentment, una voluntat per part del govern d’Espanya”, ha argumentat. D’igual manera, ha valorat l’inter√®s d’Espanya a treballar en una “agenda positiva” amb pa√Įsos “ve√Įns i amics” de cara al futur.
Junqueras insisteix en Europa

El president d’Esquerra Republicana de Catalunya, Oriol Junqueras, segueix obstinat en la seva aposta per la taula de di√†leg amb l’Estat malgrat l‚Äôoposici√≥ expl√≠cita de Junts per Catalunya i la CUP. Ara b√©, si la negociaci√≥ no t√© resultats, i tal com consta a l’acord d’investidura, que fixa un termini de dos anys, caldr√† afrontar un nou “embat democr√†tic” que el l√≠der d‚ÄôERC ent√©n com un refer√®ndum amb “reconeixement de la comunitat internacional”.

En una entrevista aquest diumenge al Via Lliure de Rac1, Junqueras va afegir que, la “millor manera” per aconseguir aquest aval internacional, dep√®n de negociar ara amb l’Estat, perqu√® considera que el que la comunitat internacional demana a l’independentisme catal√† √©s “que no s’aixequi de la taula de di√†leg” i que, si l’opini√≥ europea est√† “disposada” a alguna cosa, √©s a “intentar ajudar en l’√†mbit antirepressiu”. La contrapartida, per√≤, sempre √©s l’aposta permanent per la via de la negociaci√≥.
Informa: ELNACIONAL.CAT (29-VIII-2021)

65 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: