EL MOSSOS ACUSEN EL BARÇA DE BARTOMEU DE CORRUPCIÓ PEL BARCAGATE

El serial de les oficines del Camp Nou no descansa. Si fa tres dies sortia la notícia que el secret de sumari del Barçagate s’allargava quatre setmanes més i semblava que això faria que Bartomeu dormís més tranquil, ha estat tot al contrari.

Ara, els Mossos d’Esquadra han pres la paraula i han redactat un informe al jutge del cas Barçagate on afirmen que es podrien haver comès delictes econòmics amb benefici personal. En aquest informe, al qual ha tingut accés El Mundo, els Mossos evidencien que hi hauria clares actuacions corruptes en el cas després d’estudiar les acusacions que s’han realitzat contra la directiva que presideix Josep Maria Bartomeu.

El cas d’Emili Rousaud
Aquest informe, que va ser presentat el 20 de maig, relata que, per exemple, la contractació d’I3 Ventures, que suposadament s’hauria fet per dur a terme tasques de monitoratge a les xarxes socials, es va fer per un preu d’un milió d’euros, una quantitat sis vegades major que el preu de mercat. A més, aquesta empresa, va ser pressumptament l’encarregada de difamar, amb el vist-i-plau del club, alguns jugadors actuals com Messi o Piqué, exjugadors com Xavi o contrincants electorals com Víctor Font.

Com explica l’informe, “el patrimoni del club, amb aquests pagaments propers al milió d’euros, un preu que podria estar molt allunyat del mercat, s’hauria vist afectat en benefici de diferents persones, fraccionant fraudulentament els contractes i factures, per evitar la supervisió per part de l’òrgan de control del club”.

Això fa referència a tota la polèmica esdevinguda de la dimissió d’Emili Rousaud. L’exviceperesident del Barça dirigia la comissió encarregada d’aprovar pagaments d’aquesta índole en cas que superessin els 200.000 euros, però el que va fer el Barça va ser fraccionar el pagament en quantitats que en cap cas fossin més altes que aquesta xifra. Quan Rousaud va saber això va dimitir i va criticar la gestió de Bartomeu, obrint una greu crisi institucional al club.

Aquest fraccionament s’havia explicat anteriorment, però la policia catalana encara ho té més clar. El que diuen en aquest informe és que aquesta pràctica d’evitar una supervisió dels pagaments va lligada al benefici personal, i es refereix a possibles “delictes d’administració deslleial i de corrupció entre particulars”.

Cal remarcar que l’informe dels Mossos està fet d’acord amb les informacions publicades en els mitjans de comunicació i en les diferents denúncies que s’han presentat sobre el cas, i el que fan és esclarir que suposarien tots aquests fets en el cas que es demostrin. Expliquen que cal una anàlisi més profund, i que això “podria fer sortir a la llum algun tipus de benefici o avantatge per alguna de les persones mencionades o per a un tercer”.

A més, en aquest informe es posa en dubte la validesa i la qualitat de l’auditoria que va fer PriceWaterhouseCoopers sobre aquest cas, donat que per molt que “pugui aportar informació rellevant, no es pot deixar de banda que hauria estat encarregada pels pressumptes autors dels eventuals delictes.
Informa:ELNACIONAL.CAT (4-9-2020)

260 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: