EL NOU MINISTRE DE CULTURA, UN ALTRE CATALANOFÒBIC

El valenci√† Jos√© Manuel Rodr√≠guez Uribes ha estat nomenat nou ministre de Cultura. Presentat per tothom com un gran expert en dret i filosofia, els socialistes han confiat amb ell anteriorment com a portaveu a l’Assemblea de Madrid i tamb√© va estar vinculat al govern de Jos√© Luis Rodr√≠guez Zapatero. M√©s enll√† del seu perfil pol√≠tic, tamb√© en t√© un de medi√†tic que ha conreat durant mesos a trav√©s de twitter.

Un dels temes que més li apassiona és el procés català i els independentistes. Rodríguez Uribes ha dedicat unes quantes frases a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, titllant-los de mentiders i insensibles.

A Junqueras l’acusa d’interpretar el dret a la seva manera i contradiu les paraules del l√≠der republic√† quan defensa la just√≠cia en base als drets internacionals que tothom ha de tenir. El nou ministre escriu: “Quan Junqueras diu que Catalunya est√† sota el dret internacional vol dir sota el dret natural, un dret natural interpretat a la seva manera”.

José Manuel Rodríguez Uribes
‚úĒ
@jmrdezuribes
Cuando Junqueras dice que Catalu√Īa est√° bajo el Dcho Internacional quiere decir bajo el Dcho Natural, un D. Natural interpretado a su manera

Rodr√≠guez Uribes no es queda aqu√≠, tamb√© ironitza sobre Junqueras. Aquesta √©s la reflexi√≥ que dona una persona especialitzada en dret sobre el l√≠der d’un partit que s’ha abstingut perqu√® el seu president Pedro S√°nchez sigui investit: “Tirant de la corda fins que es trenqui. Junqueras es pensa Martin Luther King”.

José Manuel Rodríguez Uribes
‚úĒ
@jmrdezuribes
Tirando de la cuerda hasta que se rompa: Junqueras, que se cree Martin Luther King, y Margallo, que sue√Īa con El Cid http://www.elmundo.es/espana/2014/09/16/5417f457ca474114188b456e.html ‚Ķ

De Carles Puigdemont critica que es consideri un exiliat: “Si els fets s√≥n els que explica Puigdemont, entre d’altres que √©s un exiliat, s’haur√† d’explicar que no, que √©s alg√ļ que no assumeix la responsabilitat dels seus actes i que no ret comptes davant la just√≠cia”. Una reflexi√≥ que obvia que Puigdemont ha at√®s a totes les euroordres i ha estat degudament reconegut com a eurodiputat.

José Manuel Rodríguez Uribes
‚úĒ
@jmrdezuribes
Si los hechos son los que cuenta Puigdemont, entre otros que es un “exiliado”, habr√° que explicar que no, que es alguien que no asume la responsabilidad de sus actos y que no rinde cuentas ante la justicia.

Un dels tuits m√©s punyents √©s quan s’extralimita a opinar sobre les not√≠cies i les accions dels partits independentistes i ataca frontalment als seus l√≠ders: “Que Puigdemont i els seus parlin d’exili, asil o de presos pol√≠tics √©s una prova del deliri, la seva ignor√†ncia, la seva insensibilitat o tot a la vegada”.

José Manuel Rodríguez Uribes
‚úĒ
@jmrdezuribes
Que Puigdemont y los suyos hablen de exilio, asilo o de presos políticos prueba su delirio, su ignorancia, su insensibilidad o todo a la vez

El nou govern socialista ha manifestat la seva voluntat de desjudicialitzar la pol√≠tica i entrar en una etapa de di√†leg. Una idea que no recolza el nou ministre de Cultura si llegim el seu twitter. En un escrit que encara √©s p√ļblic i tothom pot consultar, manifesta que “un 155 √©s necessari” i afegeix que ha d’estar “limitat en el temps i al servei de la recuperaci√≥ de l’autonomia a Catalunya”. Una paradoxa ja que precisament l’autonomia catalana va quedar bloquejada amb l’aplicaci√≥ d’aquest article.

José Manuel Rodríguez Uribes
‚úĒ
@jmrdezuribes
Un 155 necesario, preciso, limitado en el tiempo y al servicio de la recuperaci√≥n de la autonom√≠a en Catalu√Īa. Bien!https://elpais.com/politica/2017/10/27/actualidad/1509114362_109606.html ‚Ķ

Rajoy destituye a Puigdemont y convoca elecciones en Catalu√Īa el 21 de diciembre
El Consejo de ministros cesa a todo el Govern de la Generalitat de Catalu√Īa y al director general de la polic√≠a, Pere Soler

A partir d’ara, cal esperar veure quin cam√≠ agafa Jos√© Manuel Rodr√≠guez Uribes: el pol√≠tic basat en el ministeri de cultura o el d’opinador, no nom√©s a les xarxes socials, sin√≥ tamb√© a la televisi√≥ on √©s un tertuli√† habitual.

De moment, des del sector cultural ja q√ľestionen si est√† capacitat per agafar aquest ministeri ja que no t√© cap mena d’experi√®ncia en la seva gesti√≥ a difer√®ncia del seu antecessor Jos√© Guirao. Des de la Associaci√≥ d’Escriptors, el seu president Manuel Rico recorda que “ve del m√≥n universitari, no tenim res en contra per√≤ s√≠ ens sembla una mica anacr√≤nic que no sigui un home del m√≥n de la cultura”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-1-2020)

196 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: