EL NOU MINISTRE DE CULTURA, UN ALTRE CATALANOFÃ’BIC

El valencià José Manuel Rodríguez Uribes ha estat nomenat nou ministre de Cultura. Presentat per tothom com un gran expert en dret i filosofia, els socialistes han confiat amb ell anteriorment com a portaveu a l’Assemblea de Madrid i també va estar vinculat al govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Més enllà del seu perfil polític, també en té un de mediàtic que ha conreat durant mesos a través de twitter.

Un dels temes que més li apassiona és el procés català i els independentistes. Rodríguez Uribes ha dedicat unes quantes frases a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, titllant-los de mentiders i insensibles.

A Junqueras l’acusa d’interpretar el dret a la seva manera i contradiu les paraules del líder republicà quan defensa la justícia en base als drets internacionals que tothom ha de tenir. El nou ministre escriu: “Quan Junqueras diu que Catalunya està sota el dret internacional vol dir sota el dret natural, un dret natural interpretat a la seva manera”.

José Manuel Rodríguez Uribes
✔
@jmrdezuribes
Cuando Junqueras dice que Cataluña está bajo el Dcho Internacional quiere decir bajo el Dcho Natural, un D. Natural interpretado a su manera

Rodríguez Uribes no es queda aquí, també ironitza sobre Junqueras. Aquesta és la reflexió que dona una persona especialitzada en dret sobre el líder d’un partit que s’ha abstingut perquè el seu president Pedro Sánchez sigui investit: “Tirant de la corda fins que es trenqui. Junqueras es pensa Martin Luther King”.

José Manuel Rodríguez Uribes
✔
@jmrdezuribes
Tirando de la cuerda hasta que se rompa: Junqueras, que se cree Martin Luther King, y Margallo, que sueña con El Cid http://www.elmundo.es/espana/2014/09/16/5417f457ca474114188b456e.html …

De Carles Puigdemont critica que es consideri un exiliat: “Si els fets són els que explica Puigdemont, entre d’altres que és un exiliat, s’haurà d’explicar que no, que és algú que no assumeix la responsabilitat dels seus actes i que no ret comptes davant la justícia”. Una reflexió que obvia que Puigdemont ha atès a totes les euroordres i ha estat degudament reconegut com a eurodiputat.

José Manuel Rodríguez Uribes
✔
@jmrdezuribes
Si los hechos son los que cuenta Puigdemont, entre otros que es un “exiliado”, habrá que explicar que no, que es alguien que no asume la responsabilidad de sus actos y que no rinde cuentas ante la justicia.

Un dels tuits més punyents és quan s’extralimita a opinar sobre les notícies i les accions dels partits independentistes i ataca frontalment als seus líders: “Que Puigdemont i els seus parlin d’exili, asil o de presos polítics és una prova del deliri, la seva ignorància, la seva insensibilitat o tot a la vegada”.

José Manuel Rodríguez Uribes
✔
@jmrdezuribes
Que Puigdemont y los suyos hablen de exilio, asilo o de presos políticos prueba su delirio, su ignorancia, su insensibilidad o todo a la vez

El nou govern socialista ha manifestat la seva voluntat de desjudicialitzar la política i entrar en una etapa de diàleg. Una idea que no recolza el nou ministre de Cultura si llegim el seu twitter. En un escrit que encara és públic i tothom pot consultar, manifesta que “un 155 és necessari” i afegeix que ha d’estar “limitat en el temps i al servei de la recuperació de l’autonomia a Catalunya”. Una paradoxa ja que precisament l’autonomia catalana va quedar bloquejada amb l’aplicació d’aquest article.

José Manuel Rodríguez Uribes
✔
@jmrdezuribes
Un 155 necesario, preciso, limitado en el tiempo y al servicio de la recuperación de la autonomía en Cataluña. Bien!https://elpais.com/politica/2017/10/27/actualidad/1509114362_109606.html …

Rajoy destituye a Puigdemont y convoca elecciones en Cataluña el 21 de diciembre
El Consejo de ministros cesa a todo el Govern de la Generalitat de Cataluña y al director general de la policía, Pere Soler

A partir d’ara, cal esperar veure quin camí agafa José Manuel Rodríguez Uribes: el polític basat en el ministeri de cultura o el d’opinador, no només a les xarxes socials, sinó també a la televisió on és un tertulià habitual.

De moment, des del sector cultural ja qüestionen si està capacitat per agafar aquest ministeri ja que no té cap mena d’experiència en la seva gestió a diferència del seu antecessor José Guirao. Des de la Associació d’Escriptors, el seu president Manuel Rico recorda que “ve del món universitari, no tenim res en contra però sí ens sembla una mica anacrònic que no sigui un home del món de la cultura”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (11-1-2020)

345 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: