EL NOU PRESIDENT DE L’AMI OBRE UNA NOVA ETAPA AMB EL CLAM ” HO TORNAREN A FER “

( QUICO SALLÉS )
Canvi de pes a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI). L’AMI ha canviat de president, i de color polític del president. Per primera vegada des de la seva fundació, l’AMI tindrà un president d’ERC. Aquest matí ha estat escollit en l’assemblea que ha celebrat l’entitat a Tarragona. El nou president és Jordi Gaseni, alcalde de l’Ametlla de Mar, i un dels veterans vicepresidents de l’entitat. Al conclave hi han passat, i parlat, les dues primeres sindicatures de Catalunya, el president Pere Aragonès i la presidenta del Parlament, Laura Borràs, totes dues figures força aplaudides, així com una nodridíssima representació de l’independentisme civil i institucional. En el futur, la reformulació de l’AMI com entitat dins el marc legal i polític. Ara bé, Gaseni s’ha estrenat amb un discurs tant realista com contundent amb ànima cuixartiana: “per molts que ens collin des de l’Estat, no hem fet res dolent, hem fet el calia i ho tornarem a fer!”.

Abans del canvi de presidència, el president sortint, Josep Maria Cervera, ha presentat el balanç de l’entitat, les campanyes i les iniciatives que han dut a terme en els darrers dos anys. Una part important del conclave ha estat repassar l’actuació de defensa judicial dels ajuntaments que s’han vist afectats per continues demandes i querelles d’entitats espanyolistes o del mateix ministeri fiscal, arran de les quotes, banderes o participació del Primer d’Octubre. Cervera també ha emfatitzat la “repressió” que afecta a l’AMI com afecta a la resta de la societat del país. De la mateixa manera, la pandèmia ha condicionat el darrer mandat perquè els ajuntaments han hagut de “prioritzar” els serveis que havien de prestar.

Cervera també ha retret que l’entitat no es troba en els comitès de presa de decisions del país des de l’octubre de 2017. De fet, ha fet autocrítica del paper confús que ha tingut l’AMI en els darrers anys i en el fet que no s’ha trobat còmode dins el Consell de la República on li ha costat trobar el paper. “No sabeu com n’és de difícil dirigir una entitat d’aquestes característiques sense tenir tota la informació”, ha lamentat. En aquest sentit, ha advertit a la nova junta directiva que mirin de tenir tota la informació possible per tal de dirigir l’AMI en el nou marc polític de la legistaura. El nou president de l’AMI ha entomat el repte. Gasieni ha posat com objectiu evitar que l’independentisme no sigui “minoritzat” i ha assegurat que lluitarà per estar en els centres de decisió de l’estratègia independentista. “Serem el soci més fidels dels que teniu la responsabilitat de complir la voluntat de la ciutadania de Catalunya”, ha assenyalat.

“Què en farem de l’AMI?”. Amb aquesta pregunta ha encetat el seu primer discurs Gaseni com a nou president. “El 83% dels municipis catalans estan governats per independentistes”, ha advertit. “Ara en som 800 entre ajuntaments i entitats municipalistes, hi hem de ser-hi tots, encara toca fer feina, ens comprometem a treballar per continuar essent un agent fonamental del procés d’independència del nostre país”, ha subratllat. “No podem perdre les passes fetes per l’independentisme en els darrers 20 anys, l’AMI farà 10 anys i no renunciarem a res”, ha insistit. En línia al creixement de la base independentista i de la via àmplia.

“Som plurals, transversals i diversos i des del municipalisme recolim tots en una veu plena de matisos, l’AMI ha de ser una eina de solucions”, ha descrit. En aquest marc, Gaseni, pràctic ha remarcat que “l’Estat no juga” i “té una estratègia” per això ha demanat als alcaldes “anar amb compte” i a tenir “una estratègia pròpia perquè us hem d’oferir la millor defensa”. “Per molt que collin des de l’Estat, no hem fet res dolent, hem fet el que calia i ho tornarem a fer!”, ha clamat.
Informa:ELMON.CAT (4-6-2021)

344 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: