EL PAÍS DEL “NO”: UNS 10.000 CONTRARIS A L’AMPLIACIÓ DE L’AEROPORT DEL PRAT ES MANIFESTEN A BARCELONA

10.000 persones, segons xifres de la Guàrdia Urbana, s’han manifestat aquest diumenge al carrer Tarragona de Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport del Prat. La protesta també ha reunit més de 300 organitzacions socials, veïnals i ecologistes que han denunciat el perjudici social i climàtic que comporta el projecte. Entre els assistents, César Ochoa ha emfatitzat a l’ACN la necessitat d'”apostar per un altre model de desenvolupament”, i Kate Shea ha titllat el projecte d'”ecocidi”. Zeroport, entitat organitzadora de la protesta, ha denunciat que l’ampliació persegueix aprofundir en un model econòmic basat en un “monocultiu turístic” que ” augmenta les desigualtats” i “precaritza i explota la gent que hi treballa”.

La manifestació contra l’ampliació del Prat ha començat aquest migdia. Des de les 12.00 hores i sota el lema ‘Pel clima, la salut i la vida’, el carrer Tarragona de la capital catalana, entre la plaça dels Països Catalans i la plaça d’Espanya, s’ha omplert amb la presència de tots els que, vinguts de diferents punts de Catalunya però especialment de l’àrea metropolitana de Barcelona, volen deixar clar el seu clam contra el pla d’ampliació. Els manifestants s’han distribuït en tres parts, agrupant-se en un grup sobre justícia climàtica, un sobre vida digna, i un últim sobre defensa del territori. Els comuns, la CUP i ERC han anunciat l’assistència, i l’alcalde del Prat, Lluís Mijoler, també hi era.
Unió de Pagesos s’ha sumat a la manifestació de Barcelona contra l’ampliació de l’aeroport del Prat amb una tractorada que ha sortit aquest dissabte al matí del Parc Agrari del Baix Llobregat. El coordinador nacional del sindicat, Joan Caball, ha dit que el col·lectiu no es creu que el projecte “s’hagi aturat”. “N’estem farts de projectes faraònics”, ha reblat tot defensant que el Govern s’hauria de plantejar adquirir l’espai protegit de la Ricarda per protegir-la i evitar que es puguin vendre els terrenys a Aena, tal com, segons ‘El Periódico’, preveuen els seus propietaris. A la mobilització de Barcelona s’han sumat una vintena de tractors de pagesos que, entre altres coses, han reclamat promoure més el Parc Agrari del Baix Llobregat.

El punt de trobada s’ha anat omplint al llarg del matí amb columnes d’assistents procedents de l’àrea metropolitana però també d’altres punts del territori, i la protesta també ha comptat amb el suport d’altres organitzacions de defensa del medi ambient com “SOS Costa Brava” i entitats contràries a l’ampliació dels aeroports de Girona i Reus. En el pla polític, l’acte ha comptat amb representació d’Esquerra, En Comú-Podem i CUP i també hi ha assistit diversos alcaldes dels municipis afectats.

Des del Sindicat de Llogaters, que ha encapçal•lat el bloc dedicat a la vida digna, Carme Arcarazo ha denunciat que l’ampliació és una aposta per un model que “expulsa persones de la ciutat”, remarcant també la necessitat d’un “decreixement turístic”.
Informa:ELTEMPS.CAT (19-IX-2021)

104 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: