EL PAPA FRANCESC DEFENSA LES UNIONS CIVILS ENTRE PARELLES HOMOSEXUALS

Afirmació històrica del papa Francesc. El líder de la cúria vaticana ha reclamat una llei d’unions civils entre parelles del mateix sexe en un documental estrenat aquest dimecres a Roma, dirigit pel rus Evgeny Afineevsky. Francesc, segons diversos mitjans, afirma a la pel·lícula: “Els homosexuals tenen dret a estar en una família. Són fills de Déu i tenen dret a una família. El que hem de fer és crear una llei d’unions civils. Així estan coberts legalment. Jo vaig donar suport a això”.

És una declaració pionera pel líder de l’església catòlica, tant per l’historial de papes que l’han precedit al llarg de la història com pel temps en què Bergoglio hi ha estat, des del 2013. Francesc es va oposar al matrimoni entre persones del mateix sexe quan era bisbe de Buenos Aires però ja va demanar llavors una llei d’unions civils i la necessitat de regular aquesta situació.

El concepte “família” mostra la profunditat i la claredat amb la qual Bergoglio vol donar suport a les parelles homosexuals i les parelles del mateix sexe. Diversos mitjans apunten que la tria del papa Francesc de fer aquestes declaracions en un documental creat per un director rus apunten al país de Vladimir Putin, un dels més agressius i antidrets LGTBIQ.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (21-10-2020)

216 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: