La candidatura sobiranista a la Cambra de Comerç de Barcelona, guanyadora de les recents eleccions a la institució empresarial, ha anunciat aquest divendres que ocuparà els 12 seients del consell executiu de l’entitat i que estudia quatre noms per presidir-la.

En una roda de premsa, representants de la llista impulsada l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de l’entitat empresarial sobiranista Cercle Català de Negocis (CCN) han explicat que, amb 31 vocals sobre els 60 que formen el ple de la Cambra, es poden plantejar governar l’entitat sense dependre de noms d’altres llistes. “Hem guanyat la majoria i tenim gent preparada”, ha afirmat Jesús Serra, un dels vocals electes.

El fet de voler formar un consell únicament amb persones de l’equip de l’ANC no implica, però, que no comptin amb la col·laboració de la resta de membres del ple. “Hem tingut ofertes de col·laboració lògiques”, ha indicat Serra, dels altres candidats i dels gestors sortints. “Parlarem amb tothom i escoltarem els que han estat [a la Cambra] fins ara”, ha afegit.

Segons Serra, l’equip vencedor té clar que ha estat elegit “per gestionar una institució”, per la qual cosa aquesta serà “la primera prioritat”. En segon lloc, ha indicat, hi haurà donar serveis útils per a l’empresariat català i, en tercer lloc, “fer país”. El nou vocal de la Cambra ha volgut transmetre “tranquil·litat” al conjunt d’agents econòmics sobre la futura gestió.

En aquest sentit, per exemple, la llista sobiranista aposta per mantenir el servei d’estudis de la Cambra. Sobre la relació de l’ANC amb algunes de les empreses que seran presents al ple i que van traslladar la seu social fora de Catalunya, Serra ha apuntat que hi treballaran i miraran d’arribar-hi a acords.

La majoria d’aquestes empreses han entrat gràcies als 14 seients reservats a les companyies que més paguen a la Cambra i que la consellera d’Empresa, Àngels Chacón, vol reduir “a la mínima expressió”. Sobre aquest aspecte, malgrat les ofertes de diàleg a les companyies que es veurien afectades, la llista independentista també ofereix col·laboració a la consellera d’Empresa per dur a terme una reducció dels seients comprats.Eç

Elecció del consell executiu

El dia 22, els 40 candidats de la llista es reuniran per escollir els 12 membres del consell. D’aquests 40 candidats només poden optar a formar-ne part els 31 que van ser elegits i que ocuparan un seient al ple. No obstant, només 17 dels 31 s’han mostrat disposats entrar al consell, ja que requereix una dedicació important que no tots els empresaris poden assumir sense deixar de banda els seus respectius negocis, segons han explicat els membres de la candidatura.

A més, un dels 12 membres del consell de la Cambra haurà de ser el pròxim president. L’equip guanyador estudia quatre noms, que no ha revelat, tot i que no descarta que algun altre futur vocal s’acabi postulant abans del dia 22. “No som una candidatura presidencialista, i volem que la Cambra estigui gestionada per un equip”, ha dit Serra.

Entre els possibles candidats, els més mediàtics són l’expresident de la patronal Pimec al Vallès Oriental Pere Barrios i l’expresident del CCN Joan Canadell. Malgrat això, els portaveus de la candidatura han assegurat que encara no hi ha cap decisió presa.

L’objectiu, a més, és complir amb la promesa electoral de tenir una presidència paritària, ocupada dos anys per un home i dos anys per una dona.

Informa:ARA.CAT (17-5-2019)