EL PARLAMENT APROVARÀ UNA RESOLUCIÓ A FAVOR DEL DRET D’AUTODETERMINACIÓ

Els grups parlamentaris de JxCat, ERC i la CUP han presentat una proposta de resolució conjunta a favor del dret d’autodeterminació al Parlament de Catalunya. La proposta s’aprovarà demà com a finalització del ple sobre la ‘Catalunya real’.

El text recull els fets que s’han anat succeint des que s’inicià la reforma estatutària el 2004. S’hi constaten els entrebancs del Tribunal Constitucional i les accions que el poble de Catalunya ha dut a terme per exercir el dret d’autodeterminació i la repressió de l’estat associada.

La moció lamenta que ‘en lloc d’impulsar mesures de diàleg sense condicions amb els i les representants de les institucions de Catalunya, les institucions de l’Estat espanyol han apostat per mesures judicials com les ja apuntades, alhora que per l’impuls de mesures, com l’aplicació de l’article 155.’ I constata ‘la greu situació de vulneració de drets civils i polítics que ha tingut lloc a Catalunya en aquest període producte de la manca de voluntat per part dels successius gestors de les institucions de l’Estat de resoldre aquesta situació de conflicte polític.’

D’aquí que es demani al Parlament de Catalunya que ratifiqui la defensa de l’exercici del dret a l’autodeterminació com a instrument d’accés a la sobirania del conjunt del poble de Catalunya. També que es reafirmi en la recerca de solucions democràtiques i polítiques per fer efectiu que el futur de Catalunya sigui el que el poble de Catalunya vulgui.

Els dos altres punts demanen que s’insisteixi a exigir l’alliberament immediat dels diputats, ex-diputats i representants de la societat civil en presó preventiva i que se subratlli la necessitat del respecte més escrupolós als drets civils i polítics de la societat catalana.
Informa:VILAWEB.CAT (24-7-2019)

351 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: