EL PARLAMENT DEMANA A PUJOL QUE ES REGULARITZI AMB HISENDA

El Parlament ha aprovat per unanimitat declarar la conveni√®ncia i la necessitat que l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol “regularitzi de manera immediata i volunt√†ria les quantitats pendents amb la Hisenda Tribut√†ria que hauria defraudat fiscalment”. √Čs un punt d’una proposta de resoluci√≥ que ha presentat Cs i que s’ha aprovat a la Comissi√≥ d’Afers Institucionals de la cambra catalana. El text aprovat tamb√© “condemna les conductes il¬∑legals i corruptes en especial per part de persones que han ostentat importants responsabilitats pol√≠tiques com Jordi Pujol”. I es declara la necessitat que el president del Parlament, Roger Torrent, remeti la resoluci√≥ aprovada a l’expresident per notificar-li el seu contingut.

El segon punt de la proposta de resoluci√≥ s’ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups menys els de JxCat, que hi ha votat en contra. En concret, en aquest punt el Parlament insta el Govern a prendre les mesures necess√†ries en transpar√®ncia per exigir a tots els expresidents que presentin i publiquin les seves declaracions de b√©ns i activitats a l’inici i al final de cada legislatura.

Tot i votar a favor de part de la proposta de resoluci√≥, el diputat de JxCat Marc Solsona ha defensat que el Parlament ha fet tot el que podia en seu parlament√†ria sobre el cas Pujol en refer√®ncia a la comissi√≥ d’investigaci√≥ sobre el frau fiscal que es va fer arran del cas de l’expresident. Aix√≠ mateix, Solsona ha dit que el seu grup no comparteix la “intencionalitat amagada” darrera la proposta de resoluci√≥ que, segons el diputat, √©s “d’assenyalar”. D’altra banda, el diputat de JxCat ha concl√≤s que aquesta comissi√≥ no es pot convertir en un √≤rgan “parajudicial”.

El diputat d’ERC Josep Rodr√≠guez ha defensat que al Parlament “no se li cauen els anells” per q√ľestionar expresidents i s’ha mostrat conven√ßut que una proposta d’aquestes caracter√≠stiques no tiraria endavant al Congr√©s. De fet, s’ha referit directament a les informacions que vinculen l’expresident del govern espanyol Felipe Gonz√°lez amb els GAL i ha posat en dubte que la cambra baixa espanyola ho investigui algun dia.

Per la seva banda, la diputada dels comuns Conchi Abell√°n ha defensat que els delictes d’evasi√≥ fiscal no haurien de prescriure i ha afegit que el seu grup sempre vota favorablement de les propostes que fiscalitzen la corrupci√≥.

Tot i aquesta exig√®ncia del Parlament, cal recordar que quan Pujol va confessar que havia defraudat diners i que tenia part de la seva fortuna a Andorra, el juliol del 2014, tamb√© va regularitzar quatre milions d’euros a l’empara d’una de les amnisties fiscals promogudes per l’exministre d’Hisenda del PP Crist√≥bal Montoro.
Informa:ELNACIONAL.CAT (16-6-2020)

157 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: