EL PARLAMENT ES POSICIONA A FAVOR DE PALESTINA, ENEMIC DECLARAT DE LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA

🔈 (RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

Fa molta calor. Massa. Les neurones del cervell estan estabornides. Un no té ganes de fer res. Però hi ha fets que m’enerven, que em fan pujar la sang al cap. Són tants els estirabots dels nostres polítics que em creia que estava immunitzat davant de tantes estupideses. Sortosament no és així, perquè encara conservo la capacitat de reaccionar amb sentit crític.

Tot aquest paràgraf ve a tomb per la resolució del Parlament de Catalunya en què condemnava l'”apartheid” d’Israel amb els palestins. Si no vaig errar és la primera vegada que un Parlament Europeu pren una decisió com aquesta. Naturalment, les reaccions no s’han fet esperar i Israel ha mostrat el seu desacord a través de l’ambaixada a Espanya i també altres associacions que tenen la seu a Catalunya. La moció va ser aprovada amb els vots d’ERC, PSC, COMUNS i la CUP, és dir,les partits que es consideren d’esquerres.

No cal que us digui que es tracta d’un error de grans dimensions. Em sembla bé que el Parlament es pronunciï sobre qualsevol tema, però cal fer-ho amb seny i no deixar-se portar només per les emocions. Pronunciar-se sobre el conflicte entre Israel i Palestina és ficar-se en un vesper considerable; és dividir el conflicte entre bons i dolents quan tots saben hi ha molts matisos.

Segurament alguns dels meus lectors es pensaran que estic a favor d’Israel. Res més lluny de la realitat. Com a ciutadà tinc la meva opinió per bé que no importa a ningú. Però quan aquesta opinió surt del Parlament cal anar amb peus de plom i mesurar-ne bé les conseqüències.

En efecte, el rebombori ha estat notable i un cop més es demostra que el Parlament ha perdut el nord. Aquí ha predominat la ideologia d’esquerra davant del fet nacional català. Sí, perquè ja sabem que les esquerres generalment van a favor de la causa palestina, però els senyors parlamentaris farien bé de no oblidar que la delegació oficial palestina a Espanya s’ha pronunciat sempre i clarament a favor de la unitat d’Espanya i en contra de la separació de Catalunya.

D’altra banda, tots sabem que Israel mai no s’ha declarat en contra de la independència de Catalunya. És un país que li té botada a Espanya per l’actuació d’aquesta en segles anteriors.I amb Israel hi ha acords comercials congelats que podrien tornar a engegar-se un cop proclamada la independència. Aleshores em pregunto: com a catalans o no pas com a ciutadans particulars,¿cal anar a favor d’un país enemic de Catalunya? ¿És que us heu begut l’enteniment?

Si els parlamentaris tinguessin sentit d’Estat—d’Estat català, naturalment– tindrien present la recomanació de lord Palmerson que deia que ” els anglesos no tenim amics, sinó interessos”.
Amb aquesta votació s’ha demostrat, per si feia falta,que aquests partits no són independentistes per molt que alguns se n’omplin la boca. Tinguem-ho ben present i que no ens enganyin una vegada més.
P.S.
l’altre país que ens reconeixeria immediatament seria Eslovènia a qui Catalunya li va enviar molts medicaments quan en va demanar per la guerra dels Balcans. Catalunya i Alemanya són els únics països que els hi van trametre en bon estat i que no eren caducats. I els eslovens són agraïts. Convé que també ens apuntem els fets positius.

345 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: