EL PARLAMENT EUROPEU VOL QUE ESPANYA CONTINUÏ AMB LA PERSECUCIÓ A PUIGDEMONT

Espanya continuï amb la persecució a Puigdemont.
El Parlament Europeu ha exigit al TGUE que torni a aixecar la immunitat a l’expresident i als consellers Comín i Ponsatí.

El Parlament Europea ha reclamat al Tribunal General de la Unió Europea que aixequi la immunitat concedida de forma cautelaríssima als eurodiputats de Junts Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí. Segons ha pogut saber l’ACN, els serveis jurídics de la cambra han enviat ja les seves observacions sobre la petició de cautelars i han demanat que se’ls hi retiri la protecció parlamentària mentre el TGUE resol la demanda de fons. Fa dues setmanes el TGUE va retornar la immunitat als tres independentistes de forma cautelaríssima a l’espera de les observacions de la cambra. Ara que ja les té, el tribunal de primera instància amb seu a Luxemburg haurà de decidir si hi ha indicis suficients per concedir en ferm les cautelars.

En la petició de cautelars, Puigdemont, Comín i Ponsatí alertaven del “risc real i imminent” que els detinguin i empresonin “impedint que puguin representar els ciutadans europeus durant la resta del mandat”. En especial, advertien del risc de ser arrestats a França ara que l’Eurocambra reprèn les sessions plenàries a Estrasburg.

Com que el Parlament Europeu encara no havia pogut presentar les seves al·legacions, el TGUE no podia comprovar si Puigdemont, Comín i Ponsatí tenen raó i va optar per concedir mesures cautelaríssimes.

“Les al·legacions factuals i legals dels sol·licitants, suposant que s’acabin provant, justifiquen mantenir l’statu quo fins que el vicepresident del Tribunal General examini amb més detall els arguments i resolgui de manera definitiva l’aplicació de les mesures cautelars”, va dir el TGUE a principis de juny en un auto molt breu.
Informa:RACOCATALA.CAT (17-6-2021)

227 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: