EL PDECat HA DE DECIDIR SI VOL I COM INTEGRAR-SE A JxCAT

L’executiva del PDECat s’ha reunit aquest dijous per aprovar el document de base que ha de servir perqu√® els associats del partit es pronunci√Įn sobre el paper de la formaci√≥ en l’espai de JxCat. √Čs a dir, perqu√® diguin, en el marc de la reordenaci√≥ de JxCat que pilota l’expresident Carles Puigdemont, quin rol ha de tenir el Partit Dem√≤crata. Aquest proc√©s finalitzar√† el 20 de setembre.

En roda de premsa, el president del PDECat, David Bonveh√≠, ha dit que les conclusions que se’n treguin han de servir per encarar la negociaci√≥ amb la resta d’actors, que seran la Crida i els independents de JxCat que no estan afiliats en cap d’aquestes dues organitzacions per√≤ que s√≥n part del grup del Parlament de Catalunya. Tamb√© ha dit que es traslladar√† a Puigdemont, amb qui el president del partit parlar√† “properament”. En tot cas, ha matisat que en el proc√©s intern del PDECat no es decidir√† com queda l’espai de JxCat, sin√≥ nom√©s el rol de la formaci√≥.

Bonveh√≠ ha explicat que arran de l'”excepcionalitat pol√≠tica” el PDECat va apostar per llistes “transversals de pa√≠s”, per√≤ ara creu que els associats s’han de pronunciar sobre si s’ha de continuar aix√≠. I, en cas que s√≠, com s’ha de resoldre la presa de decisions. Les √ļltimes vegades, com en l’elaboraci√≥ de les llistes al Congr√©s de Diputats, l’excepcionalitat va passar “per sobre de les regles internes”.

El document

En el document enviat a la milit√†ncia, al qual ha tingut acc√©s l’ARA, es constata que “cal fer una reflexi√≥ interna” despr√©s del cicle electoral, tenint en compte que des de la irrupci√≥ de JxCat el partit s’ha situat en un segon pla. En aquest sentit, es plantejar√† als militants les seg√ľents preguntes:

¬∑ “Els partits com a instruments del segle XXI”

¬∑ “El nostre projecte de partit per al futur”

¬∑ “An√†lisi i visi√≥ del projecte”

La metodologia passa per “escoltar”, diu el document, totes les persones associades, la qual cosa es far√† a trav√©s de la reuni√≥ de les assemblees comarcals i de districte, que convocaran les vegueries del partit. Aquestes sessions estaran pilotades per un relator que s’encarregar√† de moderar el debat i extreure’n els elements comuns. Segons fonts del partit, ser√† nomenat pel president de vegueria i ser√† un militant de base que, acompanyat d’un treballador del partit, far√† aquesta tasca.

En funci√≥ del consens que tinguin els temes (per exemple, davant la q√ľesti√≥ de si el partit s’ha d’integrar a JxCat o se n’ha de deslligar), aquests relators classificaran la q√ľesti√≥ entre “un√†nime, majorit√†ria, divisi√≥ d’opinions, minoria o opini√≥ expressada per una sola persona). Fonts del partit admeten que el resultat pot ser “molt obert” perqu√® qualsevol associat pot plantejar la seva proposta perqu√® sigui debatuda en l’assemblea comarcal.

Informa:ARA.CAT (29-8-2019)

268 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: