EL PERSONAL SANITARI NO HA DE SABER CATALÀ NI A ANDORRA !

El personal sanitari a Andorra no haurĂ  de tenir un bon nivell de catalĂ  per treballar.
El govern prepara un projecte de llei que permetrĂ  aplicar “excepcions”, perquè no es produeixi un “buit” a la xarxa de salut nacional.

El personal sanitari que treballa a Andorra no li caldrĂ  tenir acreditat un nivell de catalĂ  suficient per atendre en aquest idioma, o com a mĂ­nim, entendre els pacients catalanoparlants. Segons ‘Diari d’Andorra’, el nou projecte de Llei que prepara el Govern del Principat, vol instaurar “excepcions”, per evitar que no es produeixi un “buit” a la xarxa de salut nacional, i que en teoria, es deixĂŠs d’impartir una especialitat, per la manca d’un professional que parli catalĂ .

Malgrat aquest gerro d’aigua freda que valida la incompetència lingßística en el sistema sanitari andorrĂ , el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba ha manifestat que l’executiu ĂŠs partidari que d’aplicar el requisit de tenir el nivell B2 de catalĂ  per treballar en el camp de la salut. Aquesta exigència de saber el catalĂ  no existia a l’anterior llei i ara, tot i l’excepciĂł que volen introduir, sĂ­ que hi serĂ .
Informa:RACOCATALA:CAT (3-VIII-2022)

50 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: