EL POETA GUASCH RETREU LA INVITACIÓ DE COLAU ” PER COMPENSAR VUIT ANYS DE PREGÓ EN CASTELLÀ “

L’escriptor i poeta Pol Guasch ha fet un discurs molt crític contra la classe política en l’acte institucional que organitza cada any l’Ajuntament de Barcelona per Sant Jordi al Palau de la Virreina amb la presència del gremi i organitzacions del sector del llibre. Guasch, sense pèls a la llengua, li ha retret a l’alcaldessa Ada Colau que l’ha convidat “per compensar vuit anys seguits de pregó en castellà” i per escenificar una convivència “inexistent entre llengües”. A més, ha afirmat que l’han convidat a parlar perquè és jove i encarna “alguna cosa semblant a la diversitat”.

L’autor tarragoní ha arrencat el discurs molt fort, atacant la classe política assegurant que “política institucional i literatura són antònims”. “La literatura ho pot ser tot menys mercadeig. A la literatura no hi ha pactes ni concessions, no es negocia amb el racisme, amb la persecució de les llengües, no es ven el text al millor postor, no s’enganya en nom del propi interès. La literatura eixampla, no constreny”, ha reblat. Segons ell, en una època de “banalitat política” la literatura és una tasca “humil” de cures i acompanyament.

Guasch també ha atacat la naturalesa de l’acte institucional: “Aquí de literatura no hi ha res, ni aquestes paraules que us dic”.

Finalment, el poeta ha afirmat que la seva tasca és “no deixar anar del tot” les paraules que la classe política i econòmica “expropien”. “Encara ha d’arribar el text que faci amb el món el que hem estat capaços de fer entre altres llocs a Urquinaona”, ha assegurat Guasch.

En acabar el seu discurs, Pol Guasch ha marxat del Palau de la Virreina sense fer-se la fotografia oficial amb les autoritats municipals i la resta de convidats del món literari.
Informa:RACOCATALA.CAT (24-4-2021)

354 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: