EL PP CREMA

“El PP crema”.
( JOS√Č ANTICH )
La implosi√≥ que s’acaba de produir al si del PP, amb la confrontaci√≥ a camp obert entre Pablo Casado i Isabel D√≠az Ayuso, pot acabar sent l’inici del final del president del partit. El thriller del carrer G√©nova t√© esc√†ndol pol√≠tic, espionatge ‚Äēa falta d’un Villarejo a les clavegueres de l’Estat, ara es contracta fora i acaba com acaba‚Äē, corrupci√≥, el germ√† d’Ayuso cobrant una comissi√≥ de 283.000 euros d’una empresa subministradora de mascaretes al govern auton√≤mic de Madrid, elements m√©s que suficients per fer bona aquella m√†xima que amb matisos diferents han dit en diferents ocasions diversos pol√≠tics. Aquesta √©s del democristi√† itali√† Giulio Andreotti: “Hi ha amics √≠ntims, amics, coneguts, adversaris, enemics, enemics mortals i… companys de partit”. I all√†, com a companys de partit, estan lliurant la batalla Casado i Ayuso.

La dreta sempre ha tingut aquest grau de ca√Įnisme a Espanya. Ha estat i √©s autorit√†ria, li agraden les presid√®ncies fortes ‚Äēd’aqu√≠ la mirada sempre posada en Aznar i el menyspreu a Rajoy‚Äē, √©s m√©s madrilenya que espanyola i t√© una tend√®ncia al su√Įcidi pol√≠tic important. En aquest primer assalt, Ayuso √©s la v√≠ctima i l’aparell de G√©nova, el botx√≠. Nom√©s li va faltar plorar a l’hora d’explicar que era molt dolor√≥s que dirigents del seu partit, en lloc de donar-li suport, siguin els que la volen destruir. Mentrestant, G√©nova amb sang al ganivet, li obria un expedient informatiu i amplificava tot el que podia la comissi√≥ de Tom√°s Ayuso, el germ√† comissionista.

Veurem com evoluciona la s√®rie i els cap√≠tols que t√©, per√≤ el silenci de molts dels dirigents territorials del PP √©s senyal inequ√≠voc que no veuen Casado com a guanyador clar de la contesa. Aznar, sempre prest a intervenir i a posar gasolina al foc, en un seminari de la FAES i en una conversa suposadament privada, per√≤ que el diari ABC va elevar a la categoria de p√ļblica, va sentenciar el seg√ľent: “La situaci√≥ d’Ucra√Įna √©s ara mateix millor que la del PP, perqu√® all√† no hi ha armament nuclear”. Una altra dada, el sempre prudent president gallec, Alberto N√ļ√Īez Feij√≥o, va sortir en auxili d’Ayuso i va censurar l’espionatge organitzat des de G√©nova. Qui estaria darrere de l’espionatge a Ayuso, un tal √Āngel Carromero, home de confian√ßa de Casado i de l’alcalde de Madrid, Jos√© Luis Mart√≠nez-Almeida, ja ha dimitit i abandonat el partit. El diari El Mundo titula el seu editorial d’aquest divendres de manera contundent: “El PP no pot continuar en aquestes mans”. Tota una invitaci√≥ a Casado i qui sap si un avan√ßament a tancar la porta en marxar. Els mitjans de la dreta estaran amb Ayuso i els de l’esquerra contra Ayuso, una partida aparentment desigual.

En qualsevol cas, la gran difer√®ncia √©s que Casado potser no t√© partit, mentre que Ayuso s√≠ que t√© partida. Al president del PP se li han comen√ßat a complicar les coses i ara es veu que les eleccions de Castella i Lle√≥ i el seu resultat ha estat tan endimoniat que t√© dif√≠cil gestionar la p√≠rrica vict√≤ria. O pacta amb Vox o pacta amb el PSOE, una molt mala opci√≥ prengui el cam√≠ que prengui. Feij√≥o, sempre etern aspirant a centrar el PP des de la conservadora Gal√≠cia, pot tenir el seu moment en la ca√Įnita guerra Casado-Ayuso. Per a aix√≤, tamb√©, ha d’acabar fora o molt tocada la presidenta de la Comunitat de Madrid. A Ayuso sempre li quedar√† Vox si perd la batalla a l’interior del PP. I llavors, potser s√≠ que √©s possible que, sense Casado i Ayuso al PP, un govern de coalici√≥ entre PSOE i PP despr√©s de les pr√≤ximes eleccions espanyoles no sigui una quimera. La gran coalici√≥ que desitgen els despatxos de Madrid, per√≤ tamb√© Gonz√°lez o Rajoy.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (18-2-2022)

63 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: