EL PREG√ď DE TORTELL POLTRONA QUE NO HA AGRADAT A VALLS

Tortell Poltrona ha entrat com un tro al Sal√≥ de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. En l’ambient planava la sensaci√≥ que el pregoner de la festa major de la Merc√® d’enguany improvisaria. Res m√©s lluny de la realitat. Clar, conc√≠s i amb un somriure -natural i dibuixat- Poltrona ha deixat clara quina √©s la seva proposta de m√≠nims per a un m√≥n que la pand√®mia amena√ßa de deixar cap per avall.

L’inici del preg√≥ ha estat tota una declaraci√≥ d’intencions. Carta escrita des de la pres√≥ de Lledoners, firmada per Jordi Cuixart. “Avui el virus tamb√© som nosaltres si no fem front al que ens ha portat fins aqu√≠”, deia el president d’√ímnium Cultural per boca de Poltrona.

El record, per√≤, no ha estat nom√©s per a Cuixart, sin√≥ per als 2.850 represaliats per defensar el dret a l’autodeterminaci√≥. Una xifra que √ímnium va convertir en element central de la Diada d’enguany. La refer√®ncia no ha agradat a tothom. El regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha marxat del Sal√≥ de Cent. “Aix√≤ no √©s un preg√≥”, ha etzibat a Twitter. Des de Ciutadans, la regidora Mar√≠a luz Guilarte s’ha expressat en termes similars. “Esper√†vem un preg√≥ per a tots els barcelonins i no un discurs pol√≠tic al servei d’una ideologia”, ha dit.
Quina ll√†stima i quina decepci√≥, quan m√©s units hem d’estar! Esperavem un preg√≥ per a tots els barcelonins i no un discurs pol√≠tic al servei d’una ideologia. #Merce2020 https://t.co/vHZdZlt2E0

‚ÄĒ Luz Guilarte (@MLuzGuilarte) September 23, 2020
Efectivament, el pregó de Poltrona no ha estat innocu i no ha fet sentir còmode a tothom. El pallasso ha obert el seu calaix de sastre i, acompanyat a la guitarra per Joan Garriga, ha disparat per tot el Saló de Cent els elements del seu manifest fundacional per un nou món.

Al nou m√≥n de Poltrona no hi ha presos pol√≠tics ni represaliats, ni tampoc refugiats que fugen d’un camp en flames com el de Moria. Tampoc homes que passen per sobre de les dones ni persones que creuen que el castell√† √©s m√©s important que el catal√†. S√≠ que hi ha un buit a l’agenda medi√†tica pel Congo, Palestina o el L√≠ban i tamb√© hi ha un espai destacat per a les dones valentes, com la seva mare.

El programa √©s clar per√≤ sembla que de moment t√© pocs adeptes, tal com ell mateix ha reconegut. “No ens creiem res fins que no ens toca. Podr√≠em pensar que ara seria el moment de reaccionar. Doncs no”, ha lamentat. “Tenim por i volem seguretat. Ens passem pel forro senyals mundials”, ha etzibat. Tot plegat per construir una nova normalitat i substituir-ne una altra que mai hauria d’haver estat considerada “normal”, diu.

Des que Poltrona baixava a Barcelona des de Sarri√† les coses han canviat molt i des dels seus ulls es veuen pitjor. Ell continua amb l’objectiu de fer riure la gent i explica que ara ho t√© m√©s dif√≠cil amb la mascareta. Per si no se’n surt, avui ha demanat ajuda a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la patrona a l’hora de protegir la ciutat dels mals averanys, amb una versi√≥ cantada dels Goigs de la Merc√®. Terrenal o divina, li caldr√† ajuda per complir el seu objectiu.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (24-9-2020)

288 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: