EL PREGÓ DE TORTELL POLTRONA QUE NO HA AGRADAT A VALLS

Tortell Poltrona ha entrat com un tro al SalĂł de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. En l’ambient planava la sensaciĂł que el pregoner de la festa major de la Mercè d’enguany improvisaria. Res mĂŠs lluny de la realitat. Clar, concĂ­s i amb un somriure -natural i dibuixat- Poltrona ha deixat clara quina ĂŠs la seva proposta de mĂ­nims per a un mĂłn que la pandèmia amenaça de deixar cap per avall.

L’inici del pregĂł ha estat tota una declaraciĂł d’intencions. Carta escrita des de la presĂł de Lledoners, firmada per Jordi Cuixart. “Avui el virus tambĂŠ som nosaltres si no fem front al que ens ha portat fins aquĂ­”, deia el president d’Òmnium Cultural per boca de Poltrona.

El record, però, no ha estat nomĂŠs per a Cuixart, sinĂł per als 2.850 represaliats per defensar el dret a l’autodeterminaciĂł. Una xifra que Òmnium va convertir en element central de la Diada d’enguany. La referència no ha agradat a tothom. El regidor de Barcelona pel Canvi, Manuel Valls, ha marxat del SalĂł de Cent. “Això no ĂŠs un pregĂł”, ha etzibat a Twitter. Des de Ciutadans, la regidora MarĂ­a luz Guilarte s’ha expressat en termes similars. “EsperĂ vem un pregĂł per a tots els barcelonins i no un discurs polĂ­tic al servei d’una ideologia”, ha dit.
Quina llĂ stima i quina decepciĂł, quan mĂŠs units hem d’estar! Esperavem un pregĂł per a tots els barcelonins i no un discurs polĂ­tic al servei d’una ideologia. #Merce2020 https://t.co/vHZdZlt2E0

— Luz Guilarte (@MLuzGuilarte) September 23, 2020
Efectivament, el pregó de Poltrona no ha estat innocu i no ha fet sentir còmode a tothom. El pallasso ha obert el seu calaix de sastre i, acompanyat a la guitarra per Joan Garriga, ha disparat per tot el Saló de Cent els elements del seu manifest fundacional per un nou món.

Al nou mĂłn de Poltrona no hi ha presos polĂ­tics ni represaliats, ni tampoc refugiats que fugen d’un camp en flames com el de Moria. Tampoc homes que passen per sobre de les dones ni persones que creuen que el castellĂ  ĂŠs mĂŠs important que el catalĂ . SĂ­ que hi ha un buit a l’agenda mediĂ tica pel Congo, Palestina o el LĂ­ban i tambĂŠ hi ha un espai destacat per a les dones valentes, com la seva mare.

El programa ĂŠs clar però sembla que de moment tĂŠ pocs adeptes, tal com ell mateix ha reconegut. “No ens creiem res fins que no ens toca. PodrĂ­em pensar que ara seria el moment de reaccionar. Doncs no”, ha lamentat. “Tenim por i volem seguretat. Ens passem pel forro senyals mundials”, ha etzibat. Tot plegat per construir una nova normalitat i substituir-ne una altra que mai hauria d’haver estat considerada “normal”, diu.

Des que Poltrona baixava a Barcelona des de SarriĂ  les coses han canviat molt i des dels seus ulls es veuen pitjor. Ell continua amb l’objectiu de fer riure la gent i explica que ara ho tĂŠ mĂŠs difĂ­cil amb la mascareta. Per si no se’n surt, avui ha demanat ajuda a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i a la patrona a l’hora de protegir la ciutat dels mals averanys, amb una versiĂł cantada dels Goigs de la Mercè. Terrenal o divina, li caldrĂ  ajuda per complir el seu objectiu.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (24-9-2020)

163 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: