EL PRESIDENT ARAGONÈS CONSIDERA LA SENTÈNCIA DEL SUPREM D’ATAC ” MOLT GREU” A LA LLENGUA

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha denunciat la “ingerència dels tribunals” en la sentència del Tribunal Supremo contra la immersió lingüística i ho qualifica “d’atac molt greu” i de “manca de respecte” als docents.

“El català a l’escola no es toca. El model immersió que tenim és una garantia de cohesió social i igualtat oportunitats al país”, ha assegurat durant l’acte de lliurament dels Premis Nacionals de Comunicació.

En aquest sentit, Aragonès ha garantit que el Govern no delegarà les responsabilitats en els mestres i docents sinó que les assumirà. El president ha assegurat que treballaran “totes les vies possibles” per superar la situació i veu “fonamental” incrementar l’ús del català a les escoles.

Per Aragonès, cal continuar i millorar el model lingüístic a l’escola i assegura que donaran a la comunitat educativa “eines per fomentar l’aprenentatge del català i en català”. Alhora, ha garantit mantenir el model perquè garanteix la cohesió i la igualat d’oportunitats, una objectiu “imprescindible”. “Estarem al costat dels equips docents d’aquest país”, ha afirmat.

Informa:LAREPUBLICA.CAT (23-XI-2021)

154 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: