EL PRESIDENT ARAGONÈS DEMANA UNA CONSTITUCIÓ CATALANA ABANS QUE REFORMAR L’ESPANYOLA

(ALBERT DEGÀ )
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat aquest dilluns que el Govern vol una constitució catalana, i ha assenyalat, per tant, que la prioritat del seu executiu no és reformar la Constitució espanyola. El cap del Govern ha fet aquestes declaracions el dia que se celebren 43 anys del text espanyol. Després de reunir-se amb l’Associació de Ceramistes i la Federació de Comerciants a la Bisbal de l’Empordà, Aragonès ha manifestat que la seva intenció és “culminar el procés d’independència” del nostre país, segons informa l’agència Europa Press.

El president ha insistit que la independència de Catalunya ha d’arribar a través d’un “referèndum d’autodeterminació reconegut” i vinculant. Així mateix, ha reafirmat la seva voluntat d’arribar a aquest escenari reforçant les “majories internes a Catalunya per a una solució política al conflicte” entre Catalunya i Espanya.
La Constitució és “inútil”, segons Borràs

Per altra banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha manifestat que la Constitució és una eina “inútil” per resoldre els problemes de la ciutadania catalana en matèria social, lingüística o política. Segons l’ACN, la presidenta de la cambra catalana ha opinat que el text espanyol no dona cabuda als anhels de llibertat del poble de Catalunya i entén que els catalans no tenen “res a celebrar” el 6 de desembre.

“Es va pactar amb el franquisme ben viu i 40 anys després es demostra que no serveix“, ha opinat. Ara bé, sí que ha dit que aquesta data ha de servir per commemorar l’aniversari de la primera sessió constitutiva del Parlament, l’any 1932. Borràs ha fet aquestes declaracions des de la Fira de l’Avet d’Espinelves, on ha entregat l’avet d’or a l’inspector del Cos de Bombers de la Generalitat de la Catalunya Central, Santiago Lleonart.
Informa:ELMON.CAT (6-XII-2021)

145 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: