El PRESIDENT ARAGONÈS DIU QUE “EL CATALÀ NO ES TOCA. PROU D’ATACS A LA LLENGUA I AL PAÍS SENCER

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha reaccionat a Twitter després que el TSJC hagi declarat ferma la resolució judicial sobre el 25% de castellà a les escoles. “El català no es toca i l’escola catalana, tampoc. Prou d’atacs a la llengua, a l’ensenyament i al país sencer.

No permetrem que es posi en risc la cohesió social. Estem treballant en el desplegament normatiu per refermar el model d’escola catalana. Prou de polititzar l’educació”, ha escrit Aragonès. El Govern té dos mesos per complir la sentència del 25% de castellà a les escoles, després que el TSJC hagi declarat ferma la resolució judicial del 16 de desembre del 2020 després que el Tribunal Supremo rebutgés el recurs que havia presentat Educació. la gran mentida de la quota lingüística

PUIGDEMONT: “VOLEN MINORITZAR ENCARA MÉS EL CATALÀ ”

Carles Puigdemont ha comentat la notícia del dia: el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha declarat ferma la sentència que obliga a impartir a les escoles catalanes el 25% de les classes en castellà. El president a l’exili considera que es tracta d’”un atac espanyol coordinat i implacable per minoritzar encara més la llengua catalana”.

Si bé, com ha dit el conseller d’Educació, Josep Gonzàlez Cambray sabien que això passaria i que està “dins del procediment” judicial, és una notícia que demostra que “l’ofensiva va avançant i té moltes complicitats”. Per això, Puigdemont ha carregat contra les esquerres i dretes espanyoles que s’han unit en una lluita “sense fissures ni incomoditats” per perseguir el català. “Espanya no s’aturarà, des del rei al darrer dels jutges”, ha sentenciat en un categòric missatge compartit a Twitter.

LLUÍS LLACH: ” CAL COLLAR ELS PATITS DAVANT D’AQUEST NOU ATAC ”

El cantautor Lluís Llach ha collat els partits independentistes després l’ultimàtum del TSJC de donar 10 dies a la conselleria d’Educació per aplicar el 25% de castellà a les escoles catalanes, qüestionant el model d’immersió. “Si les institucions i els partits que les maneu, no foteu res, no espereu que no us ho tinguem en compte. Confrontació institucional”, ha indicat. “Les seves institucions hi van, més que mai. Les nostres on són?”, ha preguntat. Llach ha advertit així del perill d’una reacció passiva del Govern davant el que està fent l’Estat. El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), rebuda la notificació del Tribunal Suprem, ha dictat avui el decret de fermesa de la sentència de finals del 2020 que obliga el Departament d’Educació a l’aplicació del 25% de la llengua castellana a totes les escoles del país, ho demanin o no les famílies. En la resolució, el tribunal dona 10 dies a la Generalitat per complir l’ordre, tot i que encara pot presentar recurs de reposició.

BAÑOS: US IMAGINEU UN 75% DE TOT EN CATALÀ ?

L’exdiputat de la CUP, Antonio Baños, ha comentat la notícia que el TSJC declara ferma la sentència del 25% del castellà a les aules, i obliga a executar-la.

Baños ha lamentat que “és indignant i s’ha de desobeir”, però ha posat en relleu que la sentència parteix de la idea que actualment hi ha un 75% de l’ensenyament es produeix en català. “Us imagineu una Catalunya on el 75% de TOT l’ensenyament, màsters universitaris, disciplines tecnològiques, on line, escoles religioses i privades incloses es fes en català? No, oi? Per aquí plora la criatura”.

Així, ha donat a entendre que s’està reclamant una quota del 25% en castellà, i s’està apel·lant a la legalitat per fer-ho. En canvi, no s’està tenint en compte els incompliments que hi ha en l’actualitat en l’educació amb la llengua catalana. D’aquesta manera, es pot llegir entre línies que davant l’actitud “legalista” que demana el 25% en castellà, es podria respondre demanant el 75% restant en català.
Informa:ELNACIONAL.CAT I LAREPUBLICA.CAT (21-1-2022)

77 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: