EL PRESIDENT ARAGONÈS FARÀ EL DISCURS DE NADAL A UN ESCOLA ON VA COMENÇAR LA IMMERSIÓ

(ABEL DEGÀ )
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha anunciat aquest divendres que farà el discurs de Nadal d’enguany a “una de les escoles de primària de Santa Coloma de Gramenet on va començar el model d’immersió lingüística. Cal recordar que la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va anunciar aquesta setmana que el cap de l’executiu no farà enguany el discurs de Nadal per Cap d’Any, sinó que ha triat fer-ho la nit de Sant Esteve. El missatge s’emetrà el dia 26 de desembre a les 21 hores, i no pas el dia 30. Amb aquest gest, Aragonès farà el discurs de Nadal en un dia festiu a Catalunya, encara que enguany caigui en diumenge. Serà el primer discurs institucional de Pere Aragonès com a president de la Generalitat.

Amb la decisió d’Aragonès de fer el discurs d’enguany en una escola de Santa Coloma de Gramanet, el president de la Generalitat fa un gest en defensa de la immersió lingüística. El cap de l’executiu ha estat preguntat obre aquesta qüestió aquest divendres en una entrevista a Catalunya Ràdio, emissora on ha anunciat el lloc on farà el discurs el dia de Sant Esteve. En aquesta conversa amb la ràdio pública catalana, el president ha demanat separar els “conflictes polítics” de les escoles catalanes, i ha vist amb bons ulls que alguns centres hagin reivindicat la seva “insubmissió lingüística“. “Tots els pronunciaments per mantenir la immersió són bons, i el Govern ha d’acompanyar els centres educatius”.

Així doncs, ha defensat la idea de l’executiu d’aplicar la “codocència” en aquelles aules afectades per sentències que obliguen a fer el 25% de les classes en castellà. “No hem d’esperar a tenir la independència per actuar“, ha manifestat, a més de garantir que el Govern “donarà tota la cobertura jurídica i garantirà tota la defensa als treballadors públics en l’àmbit d’aquesta qüestió”.
Informa:ELMON.CAT (24-XII-2021)

164 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: