EL PRESIDENT DEL PARLAMENT DE LA EU, PENDENT DE LA SENTÈNCIA SOBRE JUNQUERAS

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha pres ‘deguda nota’ del dictamen de l’advocat Tribunal de Justícia de la Unió Europa (TJUE) sobre la immunitat d’Oriol Junqueras. En una carta al president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, Sassoli assegura que ara espera la sentència de Luxemburg. Tanmateix, el dirigent europeu no es pronuncia sobre la sentència contra el procés i els presos polítics.

Torrent va enviar una primera missiva al president del Parlament Europeu per a felicitar-lo després de ser investit. A més, li demanava que no es desentengués de Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Toni Comín, que malgrat ser escollits eurodiputats no han pogut exercir el seus càrrecs.

‘Més de dos milions d’europeus s’han quedat sense veu ni representació, fet que vulnera els seus drets fonamentals i malmet la seva confiança en el sistema democràtic de la Unió Europea’, argumentava Torrent.

Posteriorment, Torrent va enviar una nova carta a Sassoli informant-lo de la sentència del Tribunal Suprem espanyol que condemnava a cent anys de presó a dirigents polítics i socials del país per haver organitzat un referèndum i haver garantit la llibertat d’expressió al Parlament.
Informa:VILAWEB.CAT (16-12-2019)

285 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: