EL PRESIDENT I EXPRESIDENTS DEL PARLAMENT: ” NO PODEM TOLERAR LA INJUSTÍCIA “

El president del Parlament, Roger Torrent, i els expresidents Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert han llegit aquest dilluns una declaració conjunta en la qual manifesten que cal evitar quedar-se en el “resistencialisme” després d’un capítol que defineixen com un dels moments més foscos des de la reinstauració del Parlament des de la fi del franquisme. “No podem acceptar en silenci la injustícia perquè seria una nova victòria de la repressió”, ha dit Torrent, després de denunciar que la sentència és “contra tota la societat catalana, les seves institucions i els seus legítims representants”.

Malgrat tot, ha advertit Torrent, “els catalans i les catalanes no renunciarem mai a decidir democràticament el nostre futur perquè hi tenim tot el dret”. El president de la cambra catalana ha dit que “la repressió” no farà “defallir” els independentistes i ha assenyalat que “ha arribat l’hora de donar el millor de nosaltres mateixos” tot canalitzant la indignació cap a a la construcció d’una “resolució del conflicte des de la no violència”.

Per la seva banda, en el seu torn ha denunciat que la sentència “limita l’exercici de drets humans” i ha assenyalat que ha d’interpel·lar a tots els “demòcrates”. Rigol ha lamentat “l’esperit venjatiu de l’Estat” i ho afegit que “no li perdonen a Carme Forcadell” que hagi presidit l’Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Ernest Benach ha recordat que “només amb política podem resoldre el conflicte de naturalesa política” i ha subratllat que “la repressió no ens aproparà a cap tipus de solució”. La condemna, ha assegurat Benach, “allunya i trenca ponts de diàleg, i provocarà en al societat catalana una ruptura emocional amb l’Estat molt superior que la que va generar la sentència de l’Estatut”.

Finalment, Núria de Gispert ha avisat que “la repressió ha vingut per quedar-se” i ha afegit que “vénen temps difícils”. La declaració del president i expresidents del Parlament sosté que s’ha de ser conscient que “el camí per resoldre políticament el conflicte no serà fàcil, però malgrat tot no hi pot haver lloc pel desànim, si no han defallit els presos i preses polítiques i els exiliats, nosaltres tampoc podem defallir”.
Informa:ELNACIONAL.CAT (14-10-2019)

264 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: