EL PRESIDENT TORRA PRESENTA UN RECURS CONTRA LA SUSPENSIÓ

La defensa del president de la Generalitat, Quim Torra, ha presentat avui un recurs de cassació contra la sentència per desobediència dictada pel TSJC. A l’escrit, el president denuncia que li han vulnerat dotze drets durant el procediment judicial, entre els quals el de tenir ‘jutge imparcial’, i acusa de ‘manca d’imparcialitat’ a diversos membres de la Junta Electoral espanyola (JEC).

El text parla d’una ‘clara intencionalitat política que, a la vegada, té seriosos indicis de constituir una palmària persecució política’, tant per part ‘dels denunciants, que actuaven a instàncies dels seus adversaris polítics, com del tribunal, cridat a instruir i enjudiciar’ la causa, i que ‘no han guardat la més mínima aparença d’imparcialitat’.

Conclou que les decisions judicials preses ‘no han pretès sinó apartar il·legalment i il·legítima el president Torra dels càrrecs que, democràticament, ostenta’ i subratlla que ‘el judici oral no constituïa un veritable debat, perquè el veredicte ja estava predeterminat’. I demana al tribunal que suspengui cautelarment la suspensió de Torra com a diputat mentre no decideix sobre el fons dels efectes derivats de la sentència del TSJC.
Informa:VILAWEB.CAT (3-2-2020)

182 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: