EL PRESSUPOST DEL BARÇA D’AQUESTA TEMPORADA SUPERA ELS 1.000 MILIONS

El Barça ha presentat aquest dijous el tancament de l’exercici econòmic 2018/19 i també el pressupost del 19/20, que contempla l’ingrés de més de 1.000 milions d’euros.

Òscar Grau, director executiu i CEO del club, ha assegurat en una roda de premsa conjunta amb Enrique Tombas, vicepresident i tresorer de la junta directiva, que l’objectiu del club és assolir els 1.047 milions, xifra que convertiria el Barça “en el club esportiu amb més ingressos del món”.

En l’exercici 2018/19, l’entitat blaugrana va arribar als 990 milions d’ingressos, 57 menys que els que es contemplen pel pròxim curs. Les despeses van ser de 973 milions, fet que, després de restar els dispensis financers i de sumar els impostos, es tradueix en un benefici de només 5 milions.

Pel pròxim exercici, l’entitat contempla uns ingressos de 1.047 milions però també assumeix que les despeses d’explotació seran més altes, assolint els 1.007 milions, 34 més dels que s’han gastat en el darrer any. Això implicaria unes ingressos totals d’11 milions, 6 més que els actuals.

La massa salarial, un gegant

El tresorer Tombas ha estat l’encarregat d’exposar d’on provenien els 990 milions d’euros d’ingressos de l’exercici passat. En concret, 61 milions (el 6% total) tenien el seu origen en les quotes dels socis i abonats, 151 milions (15%) provenien de les entrades dels partits i rendiment del Camp Nou en general, 298 milions (30%) de la Lliga de Futbol Professional pels drets televisius i 325 milions (33%) de l’àmbit comercial, conformat pels patrocinis, les llicències i la gestió de les botigues, que en el darrer exercici van passar a ser explotades pel Barça i no per Nike. D’altra banda, els traspassos van suposar un ingrés de 114 milions (10%) i la reversió del deteriorament dels jugadors cedits un de 41 milions (4%).

D’altra banda, un 53% del total de les despeses va provenir dels salaris dels jugadors, sumant un total de 525 milions, una xifra superior a la de l’exercici 17/18, que era de 520. La justificació del club: les primes que es van haver de pagar als jugadors per assolir les semifinals de la Champions, on l’equip va caure contra el Liverpool.

La qüestió de la massa salarial, però, segueix preocupant als culers. En el pressupost del següent exercici, el club contempla una despesa en aquest àmbit de 507 milions, 18 menys que els d’aquest curs, fet que permetria que els sous dels jugadors no suposessin més del 50% de la despesa total de l’entitat per primer cop en les tres últimes temporades.

Per últim, el Barça també ha explicat en què pensa invertir els seus ingressos durant l’exercici actual. Com era d’esperar, l’Espai Barça -la joia de la corona d’aquesta junta- s’endu gran part del protagonisme. El club gastarà en el seu nou recinte 73 milions d’euros, mentre que invertirà 33 milions en departaments de la propia entitat com Barça TV o les botigues.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-9-2019)

394 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: