EL PRESSUPOST DEL BARÇA D’AQUESTA TEMPORADA SUPERA ELS 1.000 MILIONS

El Barça ha presentat aquest dijous el tancament de l’exercici econĂČmic 2018/19 i tambĂ© el pressupost del 19/20, que contempla l’ingrĂ©s de mĂ©s de 1.000 milions d’euros.

Òscar Grau, director executiu i CEO del club, ha assegurat en una roda de premsa conjunta amb Enrique Tombas, vicepresident i tresorer de la junta directiva, que l’objectiu del club Ă©s assolir els 1.047 milions, xifra que convertiria el Barça “en el club esportiu amb mĂ©s ingressos del mĂłn”.

En l’exercici 2018/19, l’entitat blaugrana va arribar als 990 milions d’ingressos, 57 menys que els que es contemplen pel prĂČxim curs. Les despeses van ser de 973 milions, fet que, desprĂ©s de restar els dispensis financers i de sumar els impostos, es tradueix en un benefici de nomĂ©s 5 milions.

Pel prĂČxim exercici, l’entitat contempla uns ingressos de 1.047 milions perĂČ tambĂ© assumeix que les despeses d’explotaciĂł seran mĂ©s altes, assolint els 1.007 milions, 34 mĂ©s dels que s’han gastat en el darrer any. AixĂČ implicaria unes ingressos totals d’11 milions, 6 mĂ©s que els actuals.

La massa salarial, un gegant

El tresorer Tombas ha estat l’encarregat d’exposar d’on provenien els 990 milions d’euros d’ingressos de l’exercici passat. En concret, 61 milions (el 6% total) tenien el seu origen en les quotes dels socis i abonats, 151 milions (15%) provenien de les entrades dels partits i rendiment del Camp Nou en general, 298 milions (30%) de la Lliga de Futbol Professional pels drets televisius i 325 milions (33%) de l’Ă mbit comercial, conformat pels patrocinis, les llicĂšncies i la gestiĂł de les botigues, que en el darrer exercici van passar a ser explotades pel Barça i no per Nike. D’altra banda, els traspassos van suposar un ingrĂ©s de 114 milions (10%) i la reversiĂł del deteriorament dels jugadors cedits un de 41 milions (4%).

D’altra banda, un 53% del total de les despeses va provenir dels salaris dels jugadors, sumant un total de 525 milions, una xifra superior a la de l’exercici 17/18, que era de 520. La justificaciĂł del club: les primes que es van haver de pagar als jugadors per assolir les semifinals de la Champions, on l’equip va caure contra el Liverpool.

La qĂŒestiĂł de la massa salarial, perĂČ, segueix preocupant als culers. En el pressupost del segĂŒent exercici, el club contempla una despesa en aquest Ă mbit de 507 milions, 18 menys que els d’aquest curs, fet que permetria que els sous dels jugadors no suposessin mĂ©s del 50% de la despesa total de l’entitat per primer cop en les tres Ășltimes temporades.

Per Ășltim, el Barça tambĂ© ha explicat en quĂš pensa invertir els seus ingressos durant l’exercici actual. Com era d’esperar, l’Espai Barça -la joia de la corona d’aquesta junta- s’endu gran part del protagonisme. El club gastarĂ  en el seu nou recinte 73 milions d’euros, mentre que invertirĂ  33 milions en departaments de la propia entitat com Barça TV o les botigues.
Informa:ELNACIONAL.CAT (19-9-2019)

340 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: