EL PROGRAMA D’USTRELL PASSA DEL QUE DIU TV3: PARLA CASTELLÀ I HUMILIA EL CATALÀ

El programa més car de la graella de TV3 és Planta baixa. El productor Ricard Ustrell ha colat a TV3 una tercera temporada per 4 milions d’euros només per la seva productora. Els costos de producció tècnics van a part i els assumeix també TV3. Una fortuna per un programa de migdies a una hora amb poca audiència potencial i que perd d’audiència contra Ana Rosa Quintana, tot i dividir el programa en dues parts sense motiu. I li va malament la divisió. Aquest dimecres El programa de Ana Rosa (sense Ana Rosa) 17,9%, Al rojo vivo 14,2% i Planta baixa 9,9% (43 mil persones). Un desastre.

El programa d’Ustrell ha estat contestat tota la temporada des de dins de TV3. El detesten per tenir pressupost per anar als EUA a fer el mec quan TV3 no en tenia. Per insultar els treballadors de TV3 dient que cobren massa, i rebent anònims amenaçadors. Per marxar de vacances el dia 18 de juny, un mes abans d’acabar el programa. O per fer servir el castellà amb entrevistats que entenen perfectament el català. Un treballador de la casa, Xavier Bonastre, ha recordat el que marca el Llibre d’Estil de TV3: “No defensem la llengua escrivint tuits en català. La defensem quan no canviem al castellà quan ens contesten en aquesta llengua. Si ens contesten, és que ens han entès”. Impecable.

Xavier Bonastre, TV3

Un dels veterans de la casa en els Esports, les ha vist de tots colors, ha vist passar per TV3 mil i una productores alienes. Però mai havia vist com ara el que està passant. No el cita però l’últim exemple: el programa d’Ustrell convida Cayetana Álvarez de Toledo, candidata del PP català, que ha fet totes les entrevistes i debats a TV3 en català perquè entén perfectament l’idioma, divorciada d’un català Joaco Güell i mare de dues nenes catalanes. Lídia Heredia li fa les preguntes en català però el programa d’Ustrell canvia al castellà tota l’entrevista. Ustrell va dedicar un programa sencer a dir que falta més castellà a TV3. Joel Joan li va dir “cerebrito” de TV3.El president Torra també es va ofendre.

Un dels comptes de twitter més crítics amb TV3 piula per l’escàndol pressupostari que impedeix que la cadena tingui una bona programació infantil i juvenil en català, bàsica per la funció que per llei ha de complir TV3, però malgasti en el xiringuito d’Ustrell, que amplia a 4 milions d’euros la partida inicial de 3 i pico:

TV3 contra Ustrell

Como va revelar en exclusiva EN Blau, Vicent Sanchis ha renovat Ricard Ustrell abans del canvi de Govern, de la nova CCMA i del nou director. Abans que Saül Gordillo, màxim candidat a presidir la CCMA, decideixi què fer amb Ustrell. A Catalunya Ràdio ho va tenir clar: el va fer fora. Qui no fa servir la llengua catalana no serveix per TV3.
Informa:ELNACIONAL.CAT (8-VII-2021)

218 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: