EL PSC MANTÉ 25 PACTES AMB JxCAT I 18 AMB ERC ALS MUNICIPIS

DesprĂŠs que a Barcelona l’objectiu de Jaume Collboni fos impedir un alcalde independentista, Illa ha emmarcat els pactes amb republicans i postconvergents a la resta del paĂ­s –menys que abans de les eleccions, quan en tenien fins a 59– en la dinĂ mica local de cada cas i l’autonomia territorial que han donat als seus regidors. És mĂŠs, ha afirmat que Quim Torra “es comporta mĂŠs com un ‘hooligan’ que com el president de la Generalitat” quan diu que hi ha certs pactes municipals que sĂłn “inacceptables”.

Illa li ha demanat que “s’atingui al rol institucional” i no “divideixi els catalans”. “Tots els pactes d’acord amb la llei sĂłn legĂ­tims, tambĂŠ el que es volia fer a Santa Coloma de Farners […] Ell i la seva famĂ­lia haurien de tenir una actitud adequada, que no ĂŠs la de despenjar quadres”, ha reblat en referència a les tensions i la repeticiĂł del ple de constitució de l’ajuntament d’aquest municipi de la Selva.

El mapa posterior a la constituciĂł dels ajuntaments de diumenge deixa el PSC amb 89 alcaldies, una trentena menys que les que tenia en l’anterior mandat. Però si bĂŠ ha perdut l’alcaldia en destacades ciutats com Tarragona, Lleida o Terrassa, l’ha recuperat en llocs com Sabadell o l’ha mantingut a Badalona, i forma part del govern en un total de 134 municipis. Aquesta Ăşltima dada ĂŠs la que ha volgut destacar el partit aquest dilluns.

Illa ha admès que al partit li hauria agradat tenir mĂŠs alcaldies –especialment en un total d’onze municipis on va guanyar però li van arrabassar l’alcaldia–, però ha destacat que governen en municipis que representen el 58,5% de la poblaciĂł de Catalunya. Dels 23 municipis de mĂŠs de 50.000 habitants, ha subratllat el dirigent, el PSC governa en setze, tretze dels quals amb l’alcaldia.

Informa:ARA.CAT (17-6-2019)

271 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: