EL PSC MANTÉ 25 PACTES AMB JxCAT I 18 AMB ERC ALS MUNICIPIS

Després que a Barcelona l’objectiu de Jaume Collboni fos impedir un alcalde independentista, Illa ha emmarcat els pactes amb republicans i postconvergents a la resta del país –menys que abans de les eleccions, quan en tenien fins a 59– en la dinàmica local de cada cas i l’autonomia territorial que han donat als seus regidors. És més, ha afirmat que Quim Torra “es comporta més com un ‘hooligan’ que com el president de la Generalitat” quan diu que hi ha certs pactes municipals que són “inacceptables”.

Illa li ha demanat que “s’atingui al rol institucional” i no “divideixi els catalans”. “Tots els pactes d’acord amb la llei són legítims, també el que es volia fer a Santa Coloma de Farners […] Ell i la seva família haurien de tenir una actitud adequada, que no és la de despenjar quadres”, ha reblat en referència a les tensions i la repetició del ple de constitució de l’ajuntament d’aquest municipi de la Selva.

El mapa posterior a la constitució dels ajuntaments de diumenge deixa el PSC amb 89 alcaldies, una trentena menys que les que tenia en l’anterior mandat. Però si bé ha perdut l’alcaldia en destacades ciutats com Tarragona, Lleida o Terrassa, l’ha recuperat en llocs com Sabadell o l’ha mantingut a Badalona, i forma part del govern en un total de 134 municipis. Aquesta última dada és la que ha volgut destacar el partit aquest dilluns.

Illa ha admès que al partit li hauria agradat tenir més alcaldies –especialment en un total d’onze municipis on va guanyar però li van arrabassar l’alcaldia–, però ha destacat que governen en municipis que representen el 58,5% de la població de Catalunya. Dels 23 municipis de més de 50.000 habitants, ha subratllat el dirigent, el PSC governa en setze, tretze dels quals amb l’alcaldia.

Informa:ARA.CAT (17-6-2019)

409 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: