EL PSC MANT√Č 25 PACTES AMB JxCAT I 18 AMB ERC ALS MUNICIPIS

Despr√©s que a Barcelona l’objectiu de Jaume Collboni fos impedir un alcalde independentista, Illa ha emmarcat els pactes amb republicans i postconvergents a la resta del pa√≠s ‚Äďmenys que abans de les eleccions, quan en tenien fins a 59‚Äď en la din√†mica local de cada cas i l’autonomia territorial que han donat als seus regidors. √Čs m√©s, ha afirmat que Quim Torra “es comporta m√©s com un ‘hooligan’ que com el president de la Generalitat” quan diu que hi ha certs pactes municipals que s√≥n “inacceptables”.

Illa li ha demanat que “s’atingui al rol institucional” i no “divideixi els catalans”. “Tots els pactes d’acord amb la llei s√≥n leg√≠tims, tamb√© el que es volia fer a Santa Coloma de Farners […] Ell i la seva fam√≠lia haurien de tenir una actitud adequada, que no √©s la de despenjar quadres”, ha reblat en refer√®ncia a¬†les tensions i la repetici√≥ del ple de constituci√≥¬†de l’ajuntament d’aquest municipi de la Selva.

El mapa posterior a la constituci√≥ dels ajuntaments de diumenge deixa el PSC amb 89 alcaldies, una trentena menys que les que tenia en l’anterior mandat. Per√≤ si b√© ha perdut l’alcaldia en destacades ciutats com Tarragona, Lleida o Terrassa, l’ha recuperat en llocs com Sabadell o l’ha mantingut a Badalona, i forma part del govern en un total de 134 municipis. Aquesta √ļltima dada √©s la que ha volgut destacar el partit aquest dilluns.

Illa ha adm√®s que al partit li hauria agradat tenir m√©s alcaldies ‚Äďespecialment en un total d’onze municipis on va guanyar per√≤ li van arrabassar l’alcaldia‚Äď, per√≤ ha destacat que governen en municipis que representen el 58,5% de la poblaci√≥ de Catalunya. Dels 23 municipis de m√©s de 50.000 habitants, ha subratllat el dirigent, el PSC governa en setze, tretze dels quals amb l’alcaldia.

Informa:ARA.CAT (17-6-2019)

294 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: