EL PSC REBUTJA QUE ES DEBATI L’AMNISTIA DELS PRESOS POL√ćTICS AL PARLAMENT

El PSC no vol que el Parlament pugui debatre una llei d’amnistia per als presos pol√≠tics. Ho ha dit aquest dilluns la viceprimera secret√†ria del partit, Eva Granados, despr√©s que el president d’√ímnium Cultural, Jordi Cuixart, apost√©s perqu√® la cambra catalana propos√©s una llei d’amnistia al Congr√©s dels Diputats.

“No hi ha espai per a una llei d’amnistia perqu√® la just√≠cia ja ha actuat”, ha afirmat Granados, que ha afegit que una llei d’aquest tipus nom√©s s’entendria en cas d’excepcionalitat democr√†tica. “I l’√ļnica excepcionalitat van ser els fets dels independentistes, saltant-se les lleis al Parlament”, ha denunciat.

Pel que fa a la sent√®ncia condemnat√≤ria contra els membres de la Mesa, la socialista ha demanat que “ning√ļ torni a saltar-se les normes”. Ha assegurat que els membres del PSC que van formar part de la Mesa i la Junta de Portaveus “sempre van intentar de totes les maneres possibles que en aquella legislatura negra no es traspassessin les l√≠nies de la legalitat”.

Les mesures per la Covid-19

El PSC tamb√© ha criticat la “manca de previsi√≥ i planificaci√≥” del Govern en les restriccions anti-Covid-19 i l’ha empla√ßat a “actuar, dialogar amb el sector i compensar” els sectors afectats. Aix√≤ s√≠, Granados ha expressat tot el suport per les mesures sanit√†ries aplicades i fins i tot ha animat a activar “actuacions contundents” si cal fer-ho, per√≤ ha reclamat a la Generalitat que “actu√Į amb les seves compet√®ncies”.

La dirigent socialista veu els 40 milions d’euros d’ajuts a l’hostaleria una “xifra rid√≠cula”. “√Čs un executiu que en comptes d’actuar, envia cartes; que en comptes de dialogar amb el sector, es barallen al Govern”, ha afegit.

Granados ha dit que la Generalitat haur√† rebut a finals d’any 3.225 milions d’euros amb fons no reemborsables i ha reclamat al Govern que “no busqui excuses” i “prioritzi els recursos que t√©, que no s√≥n pocs”. Tamb√© ha reclamat que concreti on van els recursos que arriben per pal¬∑liar els efectes de la pand√®mia.

“10 anys perduts”

La viceprimera secret√†ria dels socialistes catalans tamb√© ha celebrat que dimecres es posar√† en marxa el rellotge electoral amb un “acte equivalent” que el president del Parlament far√† al ple. Considera que √©s “una bona not√≠cia” que s’encamini cap als comicis el 14 de febrer perqu√® hi haur√† “l’oportunitat de passar p√†gina”.

El PSC ha lamentat que Catalunya “ha perdut 10 anys”. Tamb√© ha criticat que JxCat i ERC es “barallen entre ells per saber qui va o qui no va” a la trobada de presidents on s’ha de debatre sobre els fons europeus.

Informa:ELNACIONAL.CAT (19-10-2020)

117 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: