El socialista Àlex Pastor seguirà com a alcalde de la ciutat, malgrat ser la tercera força, i ho ha aconseguit gràcies als vots de Guanyem-ERC, Badalona en Comú i JxCat. Tot i que els socialistes van ser qui ara tot just fa un any van prendre l’alcaldia a la líder de Guanyem, Dolors Sabater, amb una moció de censura que va comptar amb el suport del PP i Cs, finalment li han donat els vots per evitar un govern de García Albiol.

Negociacions ‘in extremis’ i amb “xantatges”

Sabater ha defensat que, malgrat que els socialistes han rebutjat tots els acords que els havien posat sobre la taula, la coalició Guanyem-ERC ha donat els seus vots a Pastor per “responsabilitat” i per evitar que tornés a governar Albiol, a qui ha titllat de xenòfob, racista i corrupte”. Tot i això, ha volgut estar molt crítica amb Pastor, a qui ha acusat d’haver fer un “xantatge lamentable” durant les negociacions i de ser “irresponsables” portant-les al “límit”.

Guanyem-ERC, que va quedar com a segona força per darrere Albiol, havia arribat a oferir al PSC un pacte per partir l’alcaldia -dos anys i dos anys- i fins i tot s’havia ofert que Dolors Sabater fes un pas al costat, però el PSC no s’ha mogut ni un pam en les tres setmanes de negociacions: si no votaven Pastor com a alcalde, ho seria Albiol.

Malgrat això, Pastor ha volgut fer un discurs conciliador un cop ha sortit reelegit i s’ha compromès a “estudiar tots els escenaris i treballar pel govern progressista que la ciutat necessita“. Tot i això, no ha aclarit a quines forces oferiria entrar a l’executiu municipal.

A Albiol se li escapa de nou l’alcaldia

A l’altra banda del plenari, i amb cara de circumstància, hi havia Albiol, que tot i guanyar les eleccions per tercer cop consecutiu i amb un ampli avantatge respecte els seus adversaris, ha tornat a veure com la vara se li escapava de nou de les mans. Malgrat aquest divendres semblava que acariciava l’alcaldia, davant les evidents diferències entre Guanyem-ERC i PSC, finalment s’ha quedat sense governar.

 

En el seu discurs, Albiol ha acusat als socialistes d’actuar amb “deslleialtat” i d’haver-los “traït”, recordant que fa un any els va donar l’alcaldia votant a favor  de la seva moció de censura a Sabater. En aquests sentit ha avisat que no els ajudaran durant la legislatura i ha defensat que no els “enganyaran dues vegades”. “No ens vinguin a buscar, no ens trobaran”, ha afegit.

El líder popular ha reconegut que sent “tristor” i “vergonya” per com “s’ha consumat la traïció a la voluntat dels veïns de Badalona”, segons les seves paraules. En aquest sentit, Albiol ha acusat a la resta de partits de tenir una “obsessió” amb que ell no governi, que considera que va en contra dels “interessos de la ciutat”, i els ha acusat de tenir “odi i rancor”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-6-2019)