El socialista √Älex Pastor¬†seguir√† com a alcalde de la ciutat, malgrat ser la tercera for√ßa, i ho ha aconseguit gr√†cies als vots de Guanyem-ERC,¬†Badalona en Com√ļ i JxCat.¬†Tot i que els socialistes van ser qui ara tot just fa un any van prendre l’alcaldia a la l√≠der de Guanyem, Dolors Sabater, amb una moci√≥ de censura que va comptar amb el suport del PP i Cs, finalment li han donat els vots per evitar un govern de Garc√≠a Albiol.

Negociacions ‘in extremis’ i amb “xantatges”

Sabater ha defensat que, malgrat que els socialistes han rebutjat tots els acords que els havien posat sobre la taula, la coalici√≥ Guanyem-ERC ha donat els seus vots a Pastor per “responsabilitat” i per evitar que torn√©s a governar Albiol, a qui ha titllat de xen√≤fob, racista i corrupte”. Tot i aix√≤, ha volgut estar molt cr√≠tica amb Pastor, a qui ha acusat d’haver fer un “xantatge lamentable” durant les¬†negociacions i de ser “irresponsables” portant-les al “l√≠mit”.

Guanyem-ERC, que va quedar com a segona for√ßa per darrere Albiol,¬†havia arribat a oferir al PSC un pacte per partir l’alcaldia -dos anys i dos anys- i fins i tot s’havia ofert que Dolors Sabater fes un pas al costat, per√≤ el PSC no s’ha mogut ni un pam en les tres setmanes de negociacions: si no votaven Pastor¬†com a alcalde,¬†ho seria Albiol.

Malgrat aix√≤, Pastor¬†ha volgut fer un discurs conciliador un cop ha sortit reelegit i s’ha comprom√®s a “estudiar tots els escenaris i¬†treballar pel govern progressista que la ciutat necessita“. Tot i aix√≤, no ha aclarit a quines forces oferiria entrar a l’executiu municipal.

A Albiol se li escapa de nou l’alcaldia

A l’altra banda del plenari, i amb cara de circumst√†ncia, hi havia Albiol, que tot i guanyar les eleccions per tercer cop consecutiu i amb un ampli avantatge respecte els seus adversaris, ha tornat a veure com la vara¬†se li escapava de nou¬†de les mans. Malgrat aquest divendres semblava que acariciava l’alcaldia, davant les evidents difer√®ncies entre Guanyem-ERC i PSC, finalment s’ha quedat sense governar.

 

En el seu discurs,¬†Albiol ha acusat als socialistes d’actuar amb “deslleialtat”¬†i d’haver-los “tra√Įt”, recordant que fa un any els va donar l’alcaldia votant a favor¬† de la seva moci√≥ de censura a Sabater. En aquests sentit ha avisat¬†que no els ajudaran durant la legislatura i ha defensat que no els “enganyaran dues vegades”. “No ens vinguin a buscar, no ens trobaran”, ha afegit.

El l√≠der popular ha reconegut que¬†sent “tristor” i “vergonya”¬†per com “s’ha consumat¬†la tra√Įci√≥ a la voluntat dels ve√Įns de Badalona”, segons les seves paraules. En aquest sentit, Albiol ha acusat a la resta de partits de tenir una “obsessi√≥” amb que ell no governi, que considera que va en contra dels “interessos de la ciutat”, i els ha acusat de tenir “odi i rancor”.

Informa:ELNACIONAL.CAT (15-6-2019)