EL PSOE DIU QUE L’AMNISTIA NO TÉ CABUDA A LA CONSTITUCIÓ

La portaveu del PSOE en el Congrés dels Diputats, Adriana Lastra, ha tancat la porta a l’“amnistia” que reclamen les formacions independentistes perquè “no té cabuda” en la Constitució. Respecte als indults, ha afirmat que fa falta “pacificar el debat” i “fer les coses amb mesura i tranquil·litat”.

Lastra ha fet aquestes manifestacions en resposta a la informació que publica El País, que apunta que el PP estaria disposat a renovar el CGPJ si es compleixen dues condicions: que Podem no formi part del procés i que el Govern es comprometi a no concedir els indults.

La portaveu socialista ha recordat que el seu govern ha aconseguit acords amb el PP en dues ocasions, però els populars han trencat el pacte en l’últim moment. Per això ha insistit a demanar al PP que “assumeixi el mandat constitucional” i permeti la renovació del CGPJ.

En aquest sentit, la portaveu del PSOE al Congrés ha acusat aquest dimecres al PP d’utilitzar la tramitació dels indults als presos independentistes com a “excusa” per a no renovar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ). “Espero que el PP no estigui demanant que el govern incompleixi la llei i prevariqui”, ha dit Lastra, perquè “qualsevol persona té dret a sol·licitar l’indult i el Govern d’Espanya els ha de tramitar”.
Informa:ELPUNTAVU.CAT (9-12-2020)

245 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: