EL PSOE ENS HA ENGANYAT UN COP MÉS AMB LA RECIPROCIDAT DE LES TELEVISIONS PÚBLIQUES EN CATALÀ ( RAMON SERRA )

( RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )
La ingenuïtat catalana no té límits. Fa més de dues dècades que la FOLC (Federació d’Organitzacions de Llengua Catalana) que reclama la reciprocitat entre els canals públics de llengua catalana. Són uns bons propòsits que no serveixen de res.Fa unes setmanes els partits nacionalistes perifèrics de l’Estat van fer una proposició de Llei al Congreso per tal que s’aprovés, entre d’altres, la reciprocitat en la recepció del canals TV3, IB3 i À Punt. Va ser una de les poques coses que es van aprovar, però ja vaig dir que no serviria pràcticament de res.I, en efecte, així ha estat. EL PSOE diu que d’acord, però es nega a facilitar cap múltiple més per fer-ho viable a les autonomies quan canals purament comercials i de molt baixa qualitat empudeguen les nostres ones. Però, més canals públics? Déu-nos-en guard ! Veiem , per exemple, que Teve.cat arriba fins i tot a les Balears. És l’antic 8TV que la Generalitat havia concedit al Grupo Godó per tal de fer una televisió en català. Ara el compte s’ha desfet de la llicència tranquil·lament i els nous propietaris han convertit el nou canal en un poti-poti infame i amb un català gairebé residual i no passa res. I per què havia de passar? És que algú es preocupa alguna vegada per la catalanització de les televisions privades a casa nostra?

D’aquesta manera el PSOE salva la cara i tot continua igual. El PSOE té por que TV3 pugui desperatr la consciència nacional del País Valencià.I,d’altra banda, tem també que acabi d’ensorrar la poca audiència d’A Punt.Una mostra més que elcatalà al País Valencià està en fase terminal. Ens agradi o no aquesta és la realitat.
Ja ho veieu: en lloc de tenir més canals en català a tots els nostres territoris cal restrenyir-los per evitat ques facin competència o que despertin el personal. Quan deixarem de fer el Pepet?

La solució ara mateix , ni que sigui provisional ni òptima, passa per fer una plataforma digital en català.I si cal fer-hi alguns programes de pagamanet s’haurà de fer.Ja sabem que la cultura catalana és una cultura de peatge. El que no podem fer és passar-nos la vida rondinant davant un Estat repressor i lingüicida. Anem per feina, si us plau, i toquem peus a terra d’una vegada per totes.

473 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: