EL PSOE GASTARÀ 2.342 MILIONS EN ARMES: CONGELAR LA VACUNA VALDRIA 105 MILIONS

“Traïció a la salut del poble ”
“Si ‘viene Vox’ serà perquè el PSOE i Podemos prefereixen que vingui Vox abans que plantar cara a la màfia militar”
( ALBANO-DANTE FACHIN )

Fa una setmana que no em marxa del cap i que intento compartir-ho per tots els mitjans al meu abast: l’any 2018 el PSOE va aprovar un Programa Especial d’Armament que suposarà gastar 13.000 milions d’euros fins a l’any 2031 en avions de combat, tancs i fragates. He donat la tabarra amb aquesta dada per Twitter, per Facebook o a la meva aparició setmanal al Tot es Mou. I ara en aquest article a El Món. Perdoneu si em repeteixo, però em sembla increïble que acceptem amb tanta naturalitat aquest atac a la salut de milions de persones. Hi insisteixo amb l’esperança que els nostres representants polítics no puguin fer veure que als pressupostos del PSOE i Podemos per al 2021 no hi ha una partida de 2.342 milions d’euros per a aquesta despesa inútil. Escric amb l’esperança que cap dels nostres representants pugui amagar-se darrere el mal menor per perpetrar aquesta traïció al poble. Em faig pesat perquè no puc entendre com, per exemple, els informes del Centre Delàs d’Estudis per la Pau no són portada a cap diari ni obren telenotícies.

Aquesta setmana, la notícia de la possible arribada d’una vacuna contra la Covid va suposar un raig de llum en mig d’una situació tremendament complicada. Però totes les notícies tenen un però. En aquest cas sembla que la vacuna en qüestió ha d’estar refrigerada a 80 graus sota zero, la qual cosa significa que el procés de distribució de la vacuna es podria encarir molt, ja que caldria tenir una cadena de fred enorme i costosa. Una dada: un congelador d’aquestes característiques pot arribar a costar 8.000 euros! Us imagineu el que suposaria haver de posar un d’aquests congeladors a cada centre de salut, de cada ciutat i barri a tot l’Estat? Si no us ho imagineu, us ho dic: a tot l’Estat hi ha 13.122 centres de salut. Si poséssim una d’aquestes neveres a cada un dels centres, la cosa sortiria per uns 105 milions d’euros. Un dineral.

Però els informes del Centre Delàs sobre despesa en armament ens ajuden a posar en context aquests 105 milions d’euros. Un exemple: el PSOE ha aprovat la compra de 248 blindats Dragon per valor de 2.100 milions d’euros. Això vol dir que amb 12 d’aquests 248 blindats es podria comprar una nevera de 8.000€ per a tots i cada un dels centres de salut de tots i cada un dels barris de tot l’Estat.

Ens diuen que aquests pressupostos són millors que els de Montoro i que “milloren la vida de la gent”. Sense dubte és una bona notícia que les coses millorin. Però veient el cofoisme d’alguns partits amb el qual s’inicia la negociació dels pressupostos, sembla que al màxim a què podem aspirar és a rebaixar una mica el nivell d’injustícia de l’estructura econòmica que omple les butxaques dels de sempre. Nota: un dels principals lobbistes en favor de la despesa en armament és Felip de Borbó.

Al llarg de les setmanes vinents veurem com evoluciona la negociació dels pressupostos. Però tot indica que, un altre cop, l’esquerra (espanyola i catalana) accepten el joc del mal menor de manera absolutament irreflexiva. M’agradaria veure aquests partits negociant a mort contra la despesa militar, aixecant-se de les taules de negociació malgrat les amenaces de que viene Vox. Mentre no hi hagi prou rastrejador ni neveres per a les vacunes, mentre hi hagi un sol nen amb problemes per nodrir-se al menjador escolar, mentre les cues de la gana segueixin existint, qualsevol decisió que impliqui acceptar que els nostres diners serveixin per mantenir els privilegis de la indústria militar amb el Borbó al capdavant serà una traïció a la salut del poble.

No em val amb el mal menor. Si viene Vox serà perquè el PSOE i Podemos prefereixen que vingui Vox abans que plantar cara a la màfia militar. Punt. Ja està bé de xantatges i de posar preu a la dignitat. L’esquerra no hauria d’oblidar que fins i tot la gent humil en té, de dignitat. I que obligar-la a triar el nivell d’humiliació a la qual la sotmeten els seus opressors és una traïció intolerable. No cal tenir una bossa de Michael Kors ni una jaqueta de mil euros per tenir clar que ja està bé que ens prenguin el pèl.
Informa:ELMON.CAT (15-11-2020)

246 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: