EL PSOE TÉ UNTADES LES MANS AMB ELS NEGOCIS DEL REI EMÈRIT 🔈

Escolta l’àudio  Editorial 🔈 ( RAMON SERRA, editor de RADIOCATALUNYA.CAT )

 

Que el PSOE té untades les mans amb els mulladers del rei emèrit és una cosa ben sabuda des de fa temps.Per tant, el PSOE no solament defensa la monarquia per un sentit d’Estat o constitucional sinó que hi ha està esquitxat i emmerdat pels quatre costats.
Estic sorprès, molt sorprès que ara que se sap tot no es reprodueixin unes paraules de Rubalcaba de fa uns anys.Curiosament ara sembla que ni tan sols la premsa que vol posar totes les cartes damunt de la taula se’n surti.
En efecte,Rubalcaba va explicar que en el temps d’escassetat del petroli el Gobierno mitjançant la intervenció del rei l’aconseguí de l’Aràbia Saudita, una monarquia molt ben relacionada amb Juan Carlos I. El Gobierno va acordar amb el aleshores rei que tindria una comissió d’uns cèntims per cada litre de petroli que arribava a Espanya.
Que el rei fes de mitjancer per aconseguir petroli és del tot lloable,perquè era un bon servei a Espanya. Al capdavall era la seva obligació i no n’havia de rebre cap compensació.
M’imagino també que els negocis per portar l’AVE a La Meca devien anar per aquest costat.Ja és ben curiós que la proposta espanyola superés a les d’altres països més industrialitzats que Espanya i amb més experiència en els subhates.Ja es veu que aquí hi podia haver una trocamolla, una “tupinada” dels empresaris que van recompensar el rei per les gestions.
Un cop més s’ha de dir que les diligències del rei no mereixien cap recompensa i menys d’amagatotis.En tot cas la recompensa s’havia de fer pública, els diners a Espanya i potser crear una fundació reial o una cosa semblant al servei del país .Això sí, el rei no tocaria ni cinc cèntims.Això hauria dignificat la monarquia, que ara està enfangada i sense sortida.
Amb aquest panorama ja es veu que el PSOE vol amagar-ho tot. Es podria picar els dits.Però els comentaristes que investiguen la fortuna del rei emèrit farien bé de partir de bases ja reconegudes,per exemple aquestes de Rubalcaba per arribar fins al final. Com diu el refrany català “qui remena oli se n’unta les mans”.En aquest cas les mans i el que faci falta,oi?
(9-8-2020)

496 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: