EL PSOE VA PRESSIONAR SASSOLI PERQUÈ AJORNÉS LA DECISIÓ DE LUXEMBURG

El PSOE va pressionar el president del Parlament europeu, David Sassoli, perquè ajornés a després de les festes de Nadal, és a dir fins al mes de gener, tota decisió sobre la sentència de Luxemburg, és a dir, sobre si Carles Puigdemont, Oriol Junqueras i Toni Comín podien ser eurodiputats, segons ha indicat en un fil de Twitter el corresponsal de La Sexta, Alberto Fernández.

En la maniobra, que no va tirar endavant, hi hauria intervingut la presidenta de l’eurogrup socialista, l’espanyola Iratxe García, coincidint amb el fet que Sassoli també forma part d’aquest grup, en un intent de pressionar més ERC perquè voti la investidura de Pedro Sánchez.

“La clau està en David Sassoli, president del Parlament europeu. Forma part del grup socialdemòcrata, presidit per l’eurodiputada espanyola Iratxe García, mà dreta i persona de la màxima confiança de Pedro Sánchez a l’eurocambra”, apunta.

Alberto Fernández
@Alberbel
· Dec 21, 2019
¿Está el PSOE tratando de enredar con las actas de eurodiputados de Puigdemont, Comín y Junqueras en el Parlamento Europeo para presionar a ERC para q no entorpezca la investidura d Pedro Sánchez?

Historia enrevesada pero confirmada por varias fuentes. Y no desmentida por otras:

Alberto Fernández
@Alberbel
La clave está en David Sassoli, presidente del Parlamento Europeo. Forma parte del grupo Socialdemócrata, a su vez presidido por la eurodiputada española Iratxe García, mano derecha y persona de máxima confianza de Pedro Sánchez en la Eurocámara.

El periodista explica que la sentència de Luxemburg ha causat un important impacte a Brussel·les i que al legislatiu europeu no s’esperava que fos tan favorable als polítics catalans. Davant d’això van analitzar si s’esperaven que fes algun moviment la Justícia espanyola, o si ja s’acceptava l’entrada com a eurodiputats de Puigdemont, Junqueras i Comín, que és el que va acabar prosperant d’acord amb Sassoli.

Alberto Fernández
@Alberbel
· Dec 21, 2019
Replying to @Alberbel
La sentencia del jueves del TJUE sobre Oriol Junqueras cayó como una bomba en las instituciones europeas. Pocos esperaban que fuese tan tajante y favorable a los intereses de Junqueras y, por lo tanto, de Puigdemont y Comín.

Tras sentencia del jueves, 24h de gran nerviosismo.

Alberto Fernández
@Alberbel
El Parlamento Europeo tenía dos opciones tras la sentencia: esperar movimiento de la justicia española o coger el toro por los cuernos y dar por buena la entrada Junqueras, Puigdemont y Comín como eurodiputados.

Tras acaloradas discusiones en Estrasburgo, optó por la opción 2.

El malestar espanyol encara es va enravenar més quan Sassoli, preocupat per la imatge del Parlament, va demanar ja als serveis jurídics de la cambra que estudiïn les implicacions de la sentència en la composició de la cambra. És a dir, si Puigdemont, Junqueras i Comín ja poden ser eurodiputats. És llavors quan el PSOE va demanar deixar el tema per al retorn de les vacances de gener. “O el que és el mateix, per després de l’última línia recta de negociacions amb ERC per poder formar govern a Espanya”, ha assenyalat.

Alberto Fernández
@Alberbel
· Dec 21, 2019
Replying to @Alberbel
Pero el lío viene con la segunda parte del comunicado: Sassoli pide a los servicios legales del Parlamento Europeo que estudien las implicaciones de la sentencia en la composición de la cámara. Traducido: que si Junqueras, Puigdemont y Comín pueden ser ya eurodiputados.

Alberto Fernández
@Alberbel
El PSOE, con su ascendencia directa sobre Sassoli, muestra su oposición frontal y pide dejar el tema para la vuelta de vacaciones en enero. O, lo que es lo mismo, para después de la última línea recta de negociaciones con ERC para poder formar gobierno en España.

David Sassoli

@EP_President
The ECJ found that a person elected acquires the status of member of the @Europarl_EN and therefore enjoys immunity. I call upon the competent Spanish authorities to align with the ruling. I have given a mandate to the services to evaluate its possible impact on the composition.

Informa:ELNACIONAL.CAT (24-12-2019)

263 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: