EL PUNTAVUI TV DEIXA PAS A CANAL 4

El mapa televisiu català recupera un canal: el grup audiovisual de les Illes Balears Canal 4 s’ha fet amb la llicència de l’antic Canal Català (desaparegut el 2014), i que va ser reutilitzada fins el 31 de desembre de 2019 per El Punt Avui. Segons ha pogut saber EN Blau, l’empresari italià Nicola Pedrazzoli ha venut la freqüència de TDT a la televisió autonòmica privada balear, que és a punt d’engegar la nova singladura de la cadena. Pedrazzoli, segons aquestes fonts, havia estat preparant la resurrecció del canal i fins i tot tenia aparaulats fitxatges rellevants per a la seva graella, però finalment s’ha fet enrere i s’ha desfet del negoci a favor de Canal 4. A Internet es pot trobar el que havia de ser el vídeo corporatiu del projecte de l’italià. Queda el dubte de si els nous propietaris el faran servir:

En tot cas, EN Blau pot confirmar que el nou canal té tancats alguns programes per a la seva imminent estrena. Un d’ells estarà conduït per l’Albert Lesán, presentador de ‘El Rondo’ a TVE, un professional amb passat a Canal Català i fidel escuder de Javier Cárdenas al llarg de la seva carrera. Fa setmanes que el comunicador va anunciar que plegava de Ràdio Estel, on presentava un magazín força irrellevant en termes d’audiència, i feia bullir l’olla amb un nou projecte “sorprenent”. La sorpresa és aquesta: serà una de les cares visibles de la nova graella, dirigint i presentant un programa els migdies que “es para reir” i que “no es de deporte”, i que el mateix Lesán (que té tancades les seves xarxes després d’uns incidents ‘marca de la casa’ amb alguns tuitaires) diu que podria arrencar a partir del pròxim dia 16. El que sí sabem és que ha tocat diferents personatges coneguts del panorama mediàtic català per portar-los al programa.

Algunes fonts també apunten a que Carlos Fuentes, el sacerdot i presentador del cancel·lat ‘Ara i Aquí’ de TVE Catalunya (com ‘El Rondo’) també formarà part de la nova cadena, recuperant el format que va presentar al Canal Català, el ‘Catalunya Opina’. Seguirem atents als esdeveniments al voltant de la nova cadena, tot i que l’aposta encara no sembla gaire ambiciosa per competir amb TV3.

Informa:ELNACIONALCAT (10-3-2020)
N.de la R.
Bentornat Canal Català si la programació és essencialment en català.Caldrà estar-hi ben atents, perquè no tenim pas gaire televisió en la nostra llengua. D’altra banda, d’ençà de la desaparició del PuntAvui TV gairebé no se’n sabia res i va desaparèixer sense pena ni glòria com si no fos important.Valga’ns Deu! A veure si ara es consolida la televisió privada en català-

788 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: