EL REGNE UNIT ACCEPTA L’EUROORDRE DE PONSATÍ I ARA EL JUTGE DECIDIRÀ

El Regne Unit ha acceptat finalment la tramitació de l’euroordre contra la consellera Clara Ponsatí, exiliada a Escòcia. La policia britànica ha acceptat les aclaracions del jutge Pablo Llarena i ara comença el procés judicial a Escòcia. L’advocat de Ponsatí, Aamer Anwar, ha informat en un comunicat que Ponsatí compareixerà davant les autoritats escoceses dijous vinent.

Després de comparèixer davant la policia escocesa, un jutge rebrà l’euroordre i fixarà una vista sobre l’euroordre. Anwar s’ha mostrat convençut que guanyaran el cas i que Escòcia no acceptarà l’extradició de Ponsatí a Espanya. Ha dit que la informació aportada per Llarena torna a ser una vegada més ‘mínima’, i que l’acusació de sedició també ho és. ‘Potser per què no poden trobar res?’, es pregunta l’advocat. A més, assenyala que Llarena acusa Ponsatí més per desobediència a els resolucions del Tribunal Constitucional espanyol que no pas per sedició, i diu que així ho explicarà als tribunals escocesos.

En un primer moment, la policia britànica va comunicar a Espanya que refusava la tramitació de l’euroordre perquè era ‘desproporcionada’. Poques hores després, les autoritats britàniques van rectificar –eliminant l’adjectiu ‘desproporcionada– i van demanar aclaracions al jutge Llarena.Espanya va pressionar per diferents conductes per aconseguir la suporessió de la paraula “desproporcionada”.
Informa:ARA.CAT (8-11-2019)

281 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: