EL REGNE UNIT REBUTJA TRAMITAR L’EUROORDRE CONTRA PONSAT√ć PER “DESPROPORCIONADA”

Nou rev√©s europeu a la just√≠cia espanyola. El Regne Unit ha rebutjat tramitar l’euroordre contra l’exconsellera Clara Ponsat√≠ en considerar-la “desproporcionada”, segons ha pogut confirmar Naci√≥Digital. En una notificaci√≥ al ministeri de l’Interior espanyol vista per l’ACN, l’oficina brit√†nica encarregada de processar les euroordres diu que l’ha revisada un advocat especialitzat per√≤ que “no ha estat certificada” i que per tant, el pa√≠s “no prendr√† cap altra mesura” per detenir Ponsat√≠.

Amb tot, el Regne Unit obre la porta a reconsiderar la decisi√≥ si Espanya envia “informaci√≥ sobre l’historial delictiu previ de la persona o qualsevol altra informaci√≥ relativa a la gravetat de la infracci√≥”.‚Äč Llarena havia dictat una ordre d’extradici√≥ per un delicte de sedici√≥.

L’advocat de Ponsat√≠, Aamer Anwar, ha explicat que l’euroordre, de prop d’una seixantena de p√†gines, nom√©s menciona l’exconsellera “breument, en dues p√†gines, i sense cap claredat sobre el seu rol” en els presumptes delictes. A m√©s, explica les activitats del moviment independentista des del desembre del 2012, tot i que Ponsat√≠ nom√©s va ser consellera des del juliol del 2017 i fins a l’aplicaci√≥ del 155.

Per Anwar, l’euroordre “hauria de ser un element de profunda vergonya” per a les autoritats espanyoles, a les que acusa “d’abusar del proc√©s” europeu d’entrega. L’advocat tamb√© adverteix a Pedro S√°nchez que les seves declaracions sobre la fiscalia converteixen en “una broma les afirmacions de l’Estat espanyol de tenir separaci√≥ de poders”.

El Suprem diu que encara té recorregut

L’euroordre contra Ponsat√≠ encara pot tenir recorregut, ja que tot i la negativa de tramitar-la de les autoritats policials del Regne Unit, encara l’ha de valorar l’autoritat judicial del pa√≠s, que √©s la “competent per analitzar i valorar si procedeix l’entrega d’aquesta persona”, segons han apuntat fonts del Tribunal Suprem.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (6-11-2019)

313 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: