EL REI VISITA D’AMAGAT BARCELONA PER ENTREGAR EL PREMI CERVANTES

Els reis Felip VI i Let√≠cia han visitat d’amagat Barcelona aquest dilluns. Malgrat que a l’agenda d’activitats de la Casa Reial no hi havia marcada cap activitat per a avui per al monarca, la realitat √©s que s’ha despla√ßat amb Let√≠cia a la capital catalana per entregar el Premi Cervantes 2020 al poeta Joan Margarit, que no va poder tenir lloc el 23 d’abril passat en la tradicional cerim√≤nia a la Universitat d’Alcal√° de Henares a causa de la pand√®mia de la Covid-19.

De fet, en un primer moment, el monarca havia de visitar la capital catalana acompanyat del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja que estava previst que anessin a un acte de Foment del Treball. Ara bé, Sánchez, tot i donar negatiu en coronavirus, ha de fer quarantena perquè just fa una setmana va estar en una reunió amb el president francès, Emmanuel Macron, qui ha contret la malaltia. Ara bé, com que Sánchez havia suspès les activitats, Felip VI no tenia res planificat per a aquest dilluns a Barcelona.

Amb tot, la Casa Reial s√≠ que ha informat que s’ha tractat d’una breu cerim√≤nia de car√†cter √≠ntim i familiar al Palauet Alb√©niz, resid√®ncia oficial dels Reis en les seves estades a Barcelona. Durant l’acte de lliurament, el poeta ha recitat dos poemes en castell√† i catal√†. En un v√≠deo que s’ha dif√≥s a les xarxes socials, es veu com el monarca entrega el premi a Margarit. “√Čs un honor entregar-li aquest premi que significa molt”, ha indicat el Rei.

En el v√≠deo, on als monarques i a Margarit se’ls veu mantenint les dist√†ncies de seguretat i amb la mascareta corresponent, bromegen sobre el fet que no es poden fer discursos en aquesta escena. A m√©s del premi, tamb√© li entrega la medalla, que el mateix Felip VI posa al coll de l’escriptor.

Els Reis estaven acompanyats pel ministre de Cultura, Jos√© Manuel Rodr√≠guez Uribes. El poeta estava acompanyat per la seva dona, fills i n√©ts. Finalitzada l’entrega, Felip VI i Let√≠cia han tornat cap a Madrid.
Informa:ELNACIONAL.CAT (21-12-2020)

192 Lectures | ‚Ä£ |
Que tothom ho sàpiga: