EL SUPREM ES REAFIRMA: PUIGDEMONT I LA RESTA D’EXILIATS SÓN ” REBELS “

La sala segona del Tribunal Suprem ha confirmat aquest dijous la situaciĂł de “rebel¡lia” de l’expresident del Carles Puigdemont, i de la resta d’exiliats, i ha ratificat tambĂŠ la suspensiĂł per al cĂ rrecs pĂşblics que va determinar contra ells el magistrat instructor de la causa contra l’1-O, Pablo Llarena. Contra aquesta decisiĂł, tant Puigdemont com els exconsellers Clara PonsatĂ­, LluĂ­s Puig, Meritxell Serret i Antoni ComĂ­n van presentar un recurs.

Ara, la sala desestima els recursos contra la interlocutòria en què se’ls considerava “rebels”, aixĂ­ com la que plantejava la suspensiĂł automĂ tica de les seves funcions com a mesura cautelar. La sala segona considera que aquesta mesura va ser “proporcional a la gravetat dels fets”.

Sobre la declaraciĂł de rebel¡lia, la sala creu que l’al¡legaciĂł dels lĂ­ders independentistes no es pot acceptar ja que aquests van presentar-la desprĂŠs “d’abandonar territori nacional”, arran de ser coneixedors de la possibilitat de ser sotmesos a un procĂŠs penal. La seva finalitat, doncs, era la de “situar-se fora de abast directe de les autoritats judicials espanyoles”. A mĂŠs, “el fracĂ s dels mecanismes de cooperaciĂł internacional, concretament en el marc de la UniĂł Europea”, afegeixen els magistrats, no priva de la voluntat de les autoritats espanyoles de fer-los comparèixer davant del jutge que els ha processat.

AixĂ­ mateix, la sala segona considera que no ĂŠs necessari plantejar la qĂźestiĂł prejudicial al Tribunal de JustĂ­cia de la UniĂł Europea, i pel que fa a la immunitat de Puigdemont -tambĂŠ la de ComĂ­n i PonsatĂ­-, considera que “no consta que resulti aplicable”, ja que no ha quedat acreditada de forma efectiva la condiciĂł d’eurodiputat. Respecte d’això, però, la secciĂł quarta de la sala tercera del Suprem va considerar fa uns dies que “trobar-se en rebel¡lia” no els invalidava ni impedia que es poguessin presentar com a candidats.
Informa:ARA.CAT (11-7-2019)

202 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: