EL SUPREM NO POSARÀ CAP IMPEDIMENT PER TRASLLADAR ELS PRESOS A CATALUNYA

El Tribunal Suprem no posarĂ  cap impediment a traslladar els presos a Catalunya. Els magistrats que els han jutjat tenen sobre la taula la peticiĂł d’Institucions PenitenciĂ ries de posar en marxa la tornada a presons catalanes, i ara el tribunal ha d’informar si tĂŠ cap diligència mĂŠs per practicar que interessi que els presos es quedin a Madrid. Segons han confirmat fonts judicials a l’ACN, però, els magistrats donaran via lliure a Oriol Junqueras, RaĂźl Romeva, Joaquim Forn, Jordi SĂ nchez, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart per tornar a Lledoners (Bages); a Carme Forcadell per tornar a Mas d’Enric (Tarragonès), i a Dolors Bassa per tornar a Puig de les Basses (Alt EmpordĂ ). D’aquesta manera tots seran mĂŠs a prop de les famĂ­lies i els advocats.

DesprĂŠs d’ingressar a presons madrilenyes l’octubre i el novembre del 2017, el juliol passat els nou presos van obtenir autoritzaciĂł per traslladar-se a Catalunya. Va coincidir amb el final de la instrucciĂł, i en aquell moment va ser el jutge Pablo Llarena qui va donar llum verda a l’operaciĂł. La celebraciĂł del judici oral va obligar que a principis de febrer se’ls tornĂŠs a portar a Soto del Real i AlcalĂĄ-Meco. Ara, un cop celebrat el judici, els presos han demanat altre cop de tornar a Catalunya.

El segĂźent pas ha estat que Institucions PenitenciĂ ries informi el Suprem que els presos demanen tornar a les presons de Catalunya. Fonts jurĂ­diques confirmen que, tot i que l’escrit estĂ  pendent de resoldre, no s’oposaran al trasllat a centres penitenciaris catalans.

Les mateixes fonts apunten, però, que encara estan pendents els escrits de llibertat que han demanat tots els presos (excepte Junqueras i Romeva) i que, per tant, “primer caldrĂ  decidir si hi ha presos a traslladar o no”.

Aquest, però, podria no ser l’Ăşltim trasllat dels presos, ja que el Suprem podria decidir tornar-los a Madrid per notificar-los la sentència, prevista per a la tardor.

Informa:ELNACIONAL.CAT (20-6-2019)

332 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sĂ piga: