EL SUPREM TÉ PREVIST NOTIFICAR LA SENTÈNCIA A TORRA EL DILLUNS 28

( ERNESTO EKAIZER )

La decisió de Felip VI de suspendre el seu viatge a Barcelona per presidir, com cada any, l’acte d’entrega dels despatxos als nous jutges divendres ha estat resultat d’una decisió del Palau de la Zarzuela i el Palau de la Moncloa.

Fonts judicials apunten a l’Ara que Carlos Lesmes, president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), va negociar personalment amb la Zarzuela en quina data es podia celebrar l’acte.

“Precisament es va fixar l’acte per al dia 25 de setembre perquè la sentència del recurs de cassació del president de la Generalitat, Quim Torra, es notificaria després, el dilluns 28 de setembre. El CGPJ va suggerir el 25 perquè no es produiria aquella notificació abans”, ha assenyalat la font consultada.

Segons aquestes fonts, es va posar el 25 perquè no hi hagués coincidència amb la sentència. “Lesmes –diu la font– va fer precisament aquesta gestió. Quan es va fixar el divendres 25 és perquè la sentència aniria després”. Inicialment, el CGPJ va pensar que l’acte es podria celebrar a mitjans d’octubre. Però es va considerar que si bé haurien passat bastants dies des de la notificació de la sentència, s’estarien corrent riscos.

La Casa del Rei va preferir que fos el 25, abans de la notificació de la sentència. Els serveis de seguretat de Mossos d’Esquadra, Zarzuela i la Moncloa havien donat la setmana passada llum verda a la presència de Felip VI a l’acte. Tanmateix, una nova aproximació al tema va fer replantejar els riscos.
Informa:ARA.CAT (23-10-2020)

273 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: