EL SUPREMACISME LINGÜÍSTIC CASTELLÀ VOL IMPOSAR ” GERONA”

Un dels camps de batalla de l’espanyolisme més ranci és la recuperació dels topònims castellanitzats que han deixat de ser oficials, la majoria malnoms d’origen franquista. Després de tenir la banya ficada amb la població gallega de Sanxexo, per les visites de Joan Carles de Borbó, i reivindicar la forma “Sanjenjo” com l’original, ara han obert foc amb Catalunya, concretament amb Girona, endegant una campanya per promoure l’ús de les denominacions castellanes.

El nom de la iniciativa, “Tenemos nombres preciosos”, seguit de l’ordre (que no falti) “¡Úsalos!” i la forma espanyolitzada “Gerona”. A Twitter ho acompanyen de dues etiquetes #AdoptaUnTopónimo #HablamosEspañol

L’Associació Hablamos Español és una entitat que practica un supremacisme lingüístic que li fa anar contra tot el que no sigui en castellà i ataca el català, l’aranès, l’euskera, el gallec, l’aragonès i l’asturià en tots els àmbits que pot, amb l’objectiu d’imposar, encara més, la llengua castellana. També pràctica el fals discurs victimista de presentar el castellà com a idioma perseguit allà on existeix una llengua pròpia diferent i estan donant suport i assistència a les denúncies contra la immersió lingüística a l’escola catalana.

Informa:RACOCATALA.CAT (11-VIII-2023)

70 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: