EL TC DIVIDID CONFIRMA LA CONDEMNA PER SEDICIÓ: CUIXART I SÀNCHEZ JA PODEN ANAR A ESTRASBURG

El Tribunal Constitucional espanyol ha desestimat el recurs del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i de l’ex-president de l’ANC, Jordi Sànchez, contra la condemna per sedició del Tribunal Suprem espanyol. Les dues resolucions tenen els vots en contra dels magistrats Juan Antonio Xiol i Maria Luisa Balaguer, que ja s’han pronunciat en contra de desestimar els recursos contra les condemnes de Jordi Turull i Josep Rull. Els dos magistrats van fer vots particulars molt durs contra les condemnes per haver vulnerat drets fonamentals.

Ara, com ja s’han esgotat les instàncies judicials espanyoles, Cuixart i Sànchez ja poden recórrer al Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg. “Anem a Estrasburg a acusar l’estat”, ha escrit Cuixart.

El TC ha informat que la decisió reitera arguments anteriors i que la conducta de Cuixart i Sànchez, “en promoure l’oposició material a l’execució policial de les decisions del TC i altres tribunals, no va constituir l’exercici legítim dels drets i llibertats d’expressió i reunió”, i que la condemna per sedició compleix les normes constitucionals i “no obeeix a una finalitat espúria de persecució o càstig per la seva posició política o ideològica”.
Informa:VILAWEB.CAT (2-6-2021)

240 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: