EL TC MANTÉ EN SUSPENS EL PLA EXTERIOR DE LA GENERALITAT

El Tribunal Constitucional (TC) ha acordat aquest dimarts mantenir en suspens el pla d’acció exterior de la Generalitat. Segons l’organisme, aquesta estratègia pot causar “perjudicis” en la diplomàcia espanyola perquè pot generar “l’aparença” segons la qual Catalunya és un “subjecte de dret internacional”. “Això determinaria que s’establissin aparents relacions internacionals difícilment reversibles si finalment es declarés que el pla impugnat és inconstitucional”, assenyala la decisió del TC.

En la interlocutòria, de 17 pàgines i feta pública aquest matí, el Constitucional sosté que s’ha de mantenir la suspensió perquè “podria ocasionar perjudicis a la política exterior espanyola que, si es declara inconstitucional, serien d’impossible reparació”. Així mateix, aquest pla del Govern pot generar “desconfiança” sobre la capacitat d’Espanya de coordinar i dirigir la seva acció exterior. Tot i així, el TC remarca que aquesta suspensió no condiciona la decisió final del tribunal, que podria acabar determinant que és vàlid.

Bernat Solé, conseller d’Acció Exteriors, ha dit que el Govern continuarà fent acció exteriors perquè en té les competències i perquè el país “ho necessita”. El conseller ha recordat que dos de cada tres catalans consideren necessari que el Govern faci aquesta acció arreu del món.
Informa:NACIODIGITAL.CAT (23-6-2020)

303 Lectures | ‣ |
Que tothom ho sàpiga: